Datum objave: 13. Siječanj 2012

Valja - Ne valja: Što je sa šibenskim "Importaneom" ili "Zatrpaneom"?

Diana Ferić
Diana Ferić


Prvi čitatelj koji nam se javio u novootvorenoj rubrici Valja - Ne valja upozorio je na prostor iznad polutunela na Tehnološkoj cesti koji je umjesto da, prema obećanju  bivše i sadašnje gradske vlasti postane atraktivan poslovni prostor stoji kao ruglo, a u njemu se gomila smeće. Na žalost, ne zna se ni do kada će to tako biti jer, prema odgovoru koji smo danas  dobili iz gradske uprave, novac za uređenje tog prostora nije predviđen u ovogodišnjem proračunu!
Očito da je to jedna od konkretnih primjera neostvarenih obećanja  obećanja bivše i sadašnje lokalne vlasti. Kao dokaz navodimo izjave gradskih čelnika, prenesene iz Slobodne Dalmacije:  
"Do Uskrsa bi trebali biti završeni radovi na trgovačkoj etaži koja se gradi iznad umjetnog tunela na Tehnološkoj cesti - najavila je šibenska gradonačelnica Neda Klarić.U zatvorenom dijelu tog pothodnika, popularno nazvanog šibenski Importane, predviđeno je 19 poslovnih prostora veličine od 31 metar do 85 metara četvornih.
- Riječ je o ukupno 1000 metara četvornih poslovnih prostora. Definitivno smo odlučili da nećemo ići u njihovu prodaju, nego u najam. Kad budu okončani radovi, raspisat ćemo natječaj za te poslovne prostore. Mogu kazati da već ima zanimanja privatnih poduzetnika. O njihovu interesu ovisit će i namjena pojedinih prostora - kazala je šibenska gradonačelnica Neda Klarić.
Slobodna Dalmacija,  veljača 2009.

"U proračunu za ovu godinu osigurali smo milijun kuna za dovršetak poslovno-trgovačke etaže iznad Tehnološke ceste. Podsjećam da je naša obveza završiti radove do roh-bau faze, a vjerujem da će za to biti dovoljno oko 800.000 kuna. Očekujem da ćemo šibenski Importane dovesti do roh-bau faze do lipnja ove godine − jasan je Vidović. Nadalje, dobili smo i dovoljno vremena da napravimo prostornoplansku dokumentaciju za veliki prostor sjeverno od Importanea. Riječ je o terenu veličine gotovo 15.000 četvornih metara, na kojemu je sada i parkiralište. Tražili bismo izvlaštenje HŽ-a i taj prostor namijenili za društvene sadržaje − kazao nam je Franko Vidović.

Slobodna Dalmacija, 16. siječnja 2011. 

 

Iz kategorije: Vijesti