Sidebar Menu

Datum objave: 10. Siječanj 2012

Protiv Polančeca obustavljen dio istrage u slučaju TLM-a

Diana Ferić
Diana Ferić


Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec potvrdio je sinoć malo prije ponoći da je poštom primio USKOK-ov nalog po kojemu je protiv njega obustavljena istraga po točki 1 iz istražnoga naloga za optužbe u slučaju šibenskoga TLM-a. , piše danas portal Dalmacija News. Polančec je  je da se obustava istrage odnosi na optužbu za zloporabu položaja i udruživanje radi stjecanja protupravne koristi. Potvrdio je da je još prošle srijede poštom primio nalog USKOK-a po kojemu je protiv njega obustavljena sudska istraga po točki 1 iz istražnoga u slučaju šibenskoga TLM-a i istaknuo da je to potvrda da je prije 12 mjeseci dao USKOK-u istinit i točan iskaz.

USKOK je 2010. pokrenuo istragu u slučaju prodaje struje šibenskom TLM-u zbog sumnje da je HEP time oštećen za oko 600 milijuna kuna jer je šibenskom TLM-u po nerealno niskim cijenama prodavao struju koju je na međunarodnom tržištu nabavljao po nekoliko puta višoj cijeni. Polančec je zbog spomenute istrage bio u pritvoru u Remetincu nešto manje od tri mjeseca.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam