Datum objave: 27. Prosinac 2011

Biskup Ivas održao svetu misu u šibenskom zatvoru

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Božićnu poruku mira, ljubavi i nade zatvorenicima Okružnog zatvora u Šibeniku, danas je donio šibenski biskup Ante Ivas. U zatvorskoj kapeli Uzvišenja sv. Križa predvodio je misno slavlje na kojem je sudjelovalo tridesetak zatvorenika. Na misnom slavlju pjevao je biskupijski zbor mladih Laudantes.
 
U homiliji je govorio o Božiću kao blagdanu ljubavi. Kako je rekao blagdan je to Božje poruke mira. Ukazao je na činjenicu kako Bog svakog čovjeka ljubi, a jednako tako i svakog onog lišenog slobode. Božić vam želi poručiti kako je Bog s vama. Kako vas nije napustio i ostavio.

Zatvorenicima je ukazao i na kršćanska djela milosrđa među koje spada i pohod zatvorenicima. Citirao je riječi pape Benedikta XVI koji je uoči Božića pohodio rimski zatvor. Kako je kazao Papa je donio poruku ljubavi zatvorenicima.
 
Biskup se susreo i sa zatvorskim osobljem. Njima je dao potporu i pohvalu za posao koji rade, a koji nije lagan. Upravitelj zatvora Josip Višić istaknuo je više nego dobru suradnju Šibenske biskupije i Okružnog zatvora Šibenik. Kazao je kako je zatvorenicima u rehabilitaciji bitna i duhovna dimenzija.

Tekst i foto: Ivo Kronja

Iz kategorije: Vijesti