Datum objave: 09. Siječanj 2012

Kraj zimskih praznika za sve učenike u Županiji

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Danas, u ponedjeljak, 9. siječnja, u svim osnovnim i srednjim školama u Splitsko-dalmatinskoj županiji počinje drugo polugodište. Zimski praznici kraći su za tjedan dana od dosadašnjih jer je u Šibensko- kninskoj, kao i u ostale tri dalmatinske županije nastava u rujnu započela tjedan kasnije, 12. umjesto 5. rujna. Tako su se šibenski školarci duže kupali i sunčali, a sad će njihovi kolege iz ostatka Hrvatske u zimskim radostima uživati tjedan dana duže, do 16. siječnja.
Zimski odmor učenicima je, podsjetimo, trajao puna dva tjedna, i to od 23. prosinca prošle, 2011. godine, kada je i završilo prvo polugodište, pa sve do 5. siječnja ove godine, također sve sukladno odredbama Pravilnika o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2011./2012., i uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Nove praznike školarci će imati početkom travnja. Proljetni praznici više neće kao prošle  godine biti od Velikog četvrtka i cijeli tjedan iza Uskrsa, nego su za sve određeni od 2. do 6. travnja 2012. (zaključno s Uskrsnim ponedjeljkom koji ove godine pada na 9. travnja), s tim da je školama ostavljena mogućnost izbora da praznici traju i cijeli tjedan, ali prije Uskrsa.

Iz kategorije: Vijesti