Datum objave: 23. Prosinac 2011

Šibenčani odlučili: Direktor Zelenila Siniša Burić je osoba godine

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Direktor gradskog poduzeća Zelenilo Siniša Burić izabran je za osobu godine u anketi koju je proteklih dana među svojim slušateljima proveo Radio Ritam. Šibenčane koji su po dobrim, ali i lošim djelima obilježili proteklu godinu, kao i najbolji i najgori događaj birali su sami slušatelji Radio Ritma u anketi koja je trajala pet dana. Da je važno zvati se Burić, osim prvoplasiranog Siniše, dokazao je i ravnatelj Opće bolnice Šibenik Željko Burić koji je drugi najpopularniji Šibenčanin, dok je treće mjesto pripalo nedavno preminulom ravnatelju Gradske knjižnice Juraj Šižgorić Milivoju Zeniću.
„Bio sam proglašen osobom godine u anketi Radio Ritma i 2008. godine, što znači da su me Šibenčani u kratkom razdoblju dva puta  nagradili. Građani prepoznaju dobro poslovanje bez obzira na stranačke boje što pokazuje da im je dosta naklapanja i stranačkih prepucavanja. Ova mi nagrada znači više od europskih priznanja koje sam dobio ja kao menadžer ili Zelenilo kao tvrtka koja posluje s dobiti“, kazao nam je Siniša Burić koji je oduševljen nagradom.

Novi gradonačelnik ili župan?

„Drago mi je što građani prepoznaju moj rad. Zelenilo je u Šibeniku postalo brend, a ove godine u prvih devet mjeseci ostvarili smo 300 posto veću dobit nego u istom razdoblju lani, što je uspjeh s kojim se niti jedno drugo poduzeće ne može pohvaliti“, pohvalio se Burić.
Priznaje da je u Zelenilu dosegao svoj maksimum i ambiciozan je za nove pothvate i uspjehe. „Vidjet ćemo što vrijeme donosi, neću ništa najavljivati, ali sve svoje odluke donosit ću u skladu s interesima građanina Šibenika“, pomalo je tajanstven Burić koji ipak aludira na angažman na sljedećim lokalnim izborima 2013. godine.

Na dnu ljestvice Kulušić, Županović i Klarić

Manje popularna titula, prvo mjesto u izboru za najomraženiju osobu u 2011. godini pripalo je HDZ-ovu Anti Kulušiću kojem su Šibenčani možda zamjerili homofobnu izjavu na predizbornom skupu HDZ-a u Šibeniku ili nedovoljan angažman u Saboru. U izjavi za Radio ritam Kulušić je rezultate ocijenio irelevantnima: "Nema argumenata zašto sam na dnu. To je plaćena emisija Radio ritma i jedan veliki cirkus", izjavio je Kulušić. Na drgom i trećem mjesu slijede ga aktualni šibenski gradonačelnik Ante Županović i bivša HDZ-ova gradonačelnica Nedjeljka Klarić.
Slušatelji su birali i najvažniji događaj u Gradu Šibeniku u godini na izmaku. Prvo mjesto zauzeo je tradicionalni Srednjovjekovni sajam koji se održava u rujnu, a drugo mjesto glazbeni eko festival Terraneo. Početak uređenja gradske plaže Banj, Šibenčani su ocijenili trećim najvažnijim događajem u 2011. godini.
Među najgorim događajima, odlukama i aktivnostima u 2011. godini izdvojena je odluka o gradnji golf terena na poluotoku Oštrica, koja je povučena iz konačne verzije Strategije razvoja grada Šibenika. Na drugom mjestu je sve nezaposlenost i velik broj otkaza koje su Šibenčani svrstali kao drugi gorući problem u gradu, a treće mjesto pripalo je turističkim agencijama čiji rad naši sugrađani smatraju nedovoljno učinkovitim.

Iz kategorije: Vijesti