Datum objave: 22. Prosinac 2011

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin postao najmlađi saborski zastupnik

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Dvadesetšestogodišnji načelnik Općine Tisno Ivan Klarin najmlađi je zastupnik novog saziva Hrvatskog Sabora. Kao deseti s liste Kukuriku koalicije u 9. izbornoj jedinici u saborsku će fotelju sjesti umjesto Ante Kotromanovića, koji će u novoj Vladi obavljati dužnost ministra obrane. Klarin je dosad u široj javnosti bio poznat kao najmlađi načelnik općine u Hrvatskoj, a od danas je i najmlađi saborski zastupnik. U telefonskom razgovoru kazao nam je da sutra putuje u Zagreb gdje će i službeno položiti prisegu kao novi zastupnik, a službenu izjavu o svom novom statusu  još ne želi davati „dok sve ne bude službeno“, kaže.
Inače, mještani Tisnog smatraju ga najzaslužnijim za preobrazbu Jezera iz zapuštenog malog sela u jedno od najatraktivnijih turističkih lokacija u Županiji, ali i Hrvatskoj.
Klarin je četiri godine obavljao dužnost predsjednika Mjesnog odbora Jezera nakon čega je postao predsjednik MO SDP-a Jezera. Na lokalnim izborima 2009. godine postao je načelnik Općine Tisno.
Klarinovim ulaskom u Sabor Šibensko-kninska županija sad ima pet zastupnika. Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Sabora prisegnuli su šibenski dogradonačelnici Franko Vidović (SDP) i Petar Baranović (HNS), te HDZ-ovi Ante Kulušić i vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev koja u parlamentu mijenja župana Gorana Pauka.

U novom sazivu Hrvatskog sabora sjedi 151 zastupnik, a novi predsjednik Sabora je SDP-ov Boris Šprem.

Foto: Slobodna Dalmacija

Iz kategorije: Vijesti