Datum objave: 21. Prosinac 2011

HDZ neće podržati prijedlog gradskog proračuna za 2012. godinu

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Predstavnici Hrvatske demokratske zajednice će na idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika glasati protiv prijedloga gradskog proračuna za 2012. godinu koji ocjenjuju nerazvojnim i neperspektivnim za Šibenik. Gradski vijećnici HDZ-a, predsjednik gradske organizacije HDZ-a Tomislav Ninić i njegov stranački kolega Ante Rakić priklonili su se mišljenju članova Šibenskog građanskog foruma koji su na jučerašnjoj konferenciji za novinare izjavili da u proračunu nema razvojnih projekata, kao ni stavki koje se odnose na revitalizaciju stare gradske jezgre, izgradnju prstena garaža, ni uređenja šibenske rive.

"Heroj Franko Vidović"

„U proračunu nema stavki koje se odnose na razvoj gospodarstva, poticanje investicija i razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Niti jedna kuna nije izdvojena za revitalizaciju stare gradske jezgre, makar za obnovu stubišta i fasada. Vezano za problem parkirališta u gradu, u proračunu se više ne spominje prsten garaža koji bi obuhvaćao prostor Vatrogasnog doma i Poljane, o kojem smo razgovarali na sjednicama Gradskog vijeća. Naprotiv, postali smo taoci samoinicijativne ideje Franka Vidovića koji pošto- poto želi napraviti jednu parking etažu na Poljani i time postati heroj i osoba koja je zaslužna za izgradnju garaže“, kazao je Ninić koji smatra da izgradnja jedne etaže nema smisla i nije financijski isplativa, a o broju etaža na Poljani bi trebalo raspravljati na sjednicama GV-a, gdje bi vijećnici trebali dati svoje mišljenje o budućnosti glavnog gradskog trga.

Nezakonito izabrano vodstvo Gradskog parkinga

Ninić se osvrnuo i na najavljeno podizanje kredita Gradskog parkinga za financiranje izgradnje podzemne garaže na Poljani : „Ako danas pogledamo krvnu sliku te gradske tvrtke vidjet ćemo da to više nije dobrostojeće poduzeće kao prije tri godine kad ga je preuzela gospođa Lovorka Bujas“, kazao je Ninić podsjetivši da današnje vodstvo Gradskog parkinga nije zakonski izabrano te su sve odluke koje donose- nezakonite. „Zanima me i hoće li onaj tko potpiše podizanje kredita, u ovom slučaju gospođa Bujas svojom imovinom jamčiti za kredit ako investicija krene naopako“, bocnuo je Ninić za kraj.

Ante Rakić osvrnuo se i na odgađanje sjednice Gradskog vijeća koja je najprije zakazana za 23. prosinca da bi bila premještena za termin tjedan dana kasnije, 29. prosinca. HDZ-ovci vide dva scenarija zbog kojih je sjednica odgođena: „Dogradonačelnici Vidović i Baranović u petak su u Zagrebu zbog sjednice Hrvatskog Sabora, a ako je to razlog odgađanja sjednice mi smo očito postali taoci njihovih saborskih mandata. Drugi razlog je kupovanje vremena vladajuće većine u Vijeću koja nema 14 ruku za prihvaćanje proračuna, što je krajnje neozbiljno i pokazuje da predsjednik GV-a i njegovi zamjenici nisu dostojni te funkcije. Zaslužili smo barem obrazloženje odluke o odgodi“, zaključio je Rakić.

Iz kategorije: Vijesti