Datum objave: 21. Prosinac 2011

U Šibeniku jutros izmjereno samo - 1!

Diana Ferić
Diana Ferić

Temeperatura zraka u Šibeniku je jutros bila najniža ove jeseni , iznosila je -1. Ovo je i najhladnije jutro u cijeloj Hrvatskoj, kako prenosi portal Index.hr. Najniža je temperatura jutros izmjerena u Crnom Lugu na Risnjaku, čak -14, te u Gospiću gdje je bilo -13,5 stupnjeva. U Osijeku je bilo -11,6°C, u Sinju bilo -7,3°C, Pazinu -6,9, Kninu -6,6°C, u Zagrebu -6,4°C. Temperature su se ispod nule spustile i na Jadranu, pa je u Šibeniku izmjereno -1, Puli -0,6°C, Zadru 0°C, Rijeci 0,4°C, U Splitu +1,0  te u Dubrovniku 3,2°C.

"Sljedeća jutra, do kraja tjedna, u većini će krajeva biti toplija, bolje reći - manje hladna od današnjega, ali i dalje uz temperaturu većinom nižu od prosječne ovog dijela prosinca, ili oko nje.", napisao je Zoran Vakula za HRT.

Tijekom dana nas očekuje u unutrašnjosti djelomice sunčano, a poslijepodne porast naoblake, te snijeg ili susnježicu u noći na četvrtak. Na Jadranu se očekuje pretežno sunčano, a prema večeri na sjevernom Jadranu više oblaka. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od -3 do 2, na Jadranu između 6 i 12 °C.

Snijega ima diljem zemlje

Najviše snijega još uvijek je na Zavižanu 44 centimetra, Begovom Razdolju, 38 centimetara, zatim slijede Delnice s 32 cm,  te Slunj s 25 centimetara.  Na Sljemenu je visina snijega 24 cm, u Ogulinu 22. U Hrvatskoj Kostajnici je izmjereno 17 centimetara snijega, na Bednji 8, u Đakovu 8, u Osijeku.

Iz kategorije: Vijesti