Datum objave: 17. Prosinac 2011

Pauk ne ide u Sabor, hoće li ga mijenjati Josipa Rimac?

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko - kninski župan Goran Pauk  kako je i službeno potvrdio, zamrznut će svoj saborski mandat i do kraja mandata ostati na mjestu župana, a aktivirat će ga nakon lokalnih izbora 2013. godine. Umjesto njega u Sabor će kao zamjena, netko od 8. do 14 mjesta  na HDZ - ovoj listi za 9. izbornu jedinicu. Prema pravilima to može biti bilo tko ali bi, potvrđuje i Pauk, bilo logično da to bude netko iz Šibensko - kninske županije. To može biti ili Branka Juričev- Martinčev, gradonačelnica Grada Vodica ili Josipa Rimac, gradonačelnica Knina, a odluku donosi predsjednica stranke. Prema neslužbenim informacijama  to će biti Josipa Rimac koja pokazuje i takve ambicije  unatoč tomu što se nalazi iza Branke Juričev Martinčev. 

Odluka da ostane na mjestu župana sasvim sigurno nije Paukova osobna preferencija već stvar odluke vrha stranke, što se dade naslutiti iz njegove izjave u kojoj kaže da je za saborskog zastupnika izabran zaslugom HDZ -a te da ne bi bilo korektno da ne poštuje dogovor unutar stranke i da solira. Tim činom Pauk je, ako više ne bude izabran u Sabor,  izgubio i mogućnost dobivanja saborske mirovine. 

Prema važećem zakonu funkcije župana i saborskog zastupnika su nespojive ali ne i funkcija gradonačelnika odnosno njegovih zamjenika tako da u Sabor odlaze obojica zamjenika šibenskog grdadonačelnika - Franko Vidović i Petar Baranović. 

Iz kategorije: Vijesti