Datum objave: 14. Prosinac 2011

Članovi Skupštine županijskog TZ-a više nisu volonteri

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Naknada za članove Skupštine, Vijeća i Nadzornog odbora Turističke zajednice Šibensko-kninske županije bila je glavna tema na današnjoj sjednici Skupštine tog tijela. Vijećnik Skupštine Boris Dragutin protestirao je zbog, kako je rekao, nejednakog vrednovanja rada članova turističkog Vijeća i Skupštine Turističke zajednice Županije, jer jedni dobivaju naknadu za svoj rad, a drugi ostaju kratkih rukava. Na njegovu inicijativu, od sad će svi članovi bilo iz Vijeća, Nadzornog odbora ili Skupštine biti honorirani sa 170 kuna dnevnice po sjednici na kojoj su nazočili. Glasovalo se i o prijedlogu da se naknade za dolazak na sjednice ukinu svima, no ta štedljiva ideja nije naišla na razumijevanje.
„Članovi skupštine dolaze na sjednice koje se održavaju nekoliko puta godišnje, neki od njih potegnu iz Murtera i Rogoznice i moraju uzeti slobodan dan na poslu, platiti benzin i parking za vrijeme koje provedu u Šibeniku. Za sve to ne dobivaju nikakvu naknadu, dok je ista članovima Turističkog vijeća i Nadzornog odbora uredno isplaćena. Zbog toga predlažem da dnevnicu dobivamo svi ili da se ona kompletno ukine“, predložio je Dragutin koji dosadašnji model smatra nepravednim.
Direktor ureda županijskog TZ-a Šime Vlašić kazao je da već godinama vlada ista praksa o isplati dnevnice u iznosu od 170 kuna za devet članova Vijeća koji se sastaju u prosjeku šest puta godišnje, dok za 21 člana Skupštine koji sjedaju za stol nešto rjeđe, isplata dnevnica do sad nije bila u financijskom planu.
Ipak, dodatni novac za isplatu naknada skupštinarima koji više neće volontirati, neće biti problem namaknuti: "Sredstva će se uzeti iz stavke administrativnih materijalnih troškova za koje je predviđeno 40 tisuća kuna", kazao nam je Vlašić.  Novi troškovi, prema procijeni direktora Ureda TZ-a Županije ne bi trebali prelaziti cifru od 30 tisuća kuna godišnje.
Za one turističke djelatnike koji su ujedno članovi Vijeća i Skupštine, dnevnica će se isplaćivati ovisno na kojoj sjednici budu sudjelovali.
 

Iz kategorije: Vijesti