Datum objave: 12. Prosinac 2011

Rakijarnica „Chill out“ je apsolutni zimski hit u Šibeniku

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Jesi za rakijicu? To pitanje u Šibeniku više nije otrcana fraza nekog „švalera“ koji curu hoće namamiti travom ili šljivom u kvartovskoj birtijetini, već uglađeni poziv u „najkul“ novo mjesto u gradu. Rakijarnica „Chill out“ otvorena ove subote, već je postala neizostavno mjesto za izlazak svake mlade osobe koja drži do sebe. U maloj skrivenoj uličici između dućana cipela Mattina, pizzerije „Kike“ i stražnje strane OŠ Faust Vrančić (zvuči kompliciranje no što jest) u prostoru bivšeg caffe bara Monaco čeka vas tridesetak vrsta rakije, odlična kava, ali i ostala „klasična“ ugostiteljska ponuda u ugodnom ambijentu malog šarmantnog bara.
Mlada dizajnerica interijera Andrijana Kučić o kojoj smo već pisali na Šibeniknews-u, bila je zadužena za oslikavanje zidova i ukupan prvi dojam, a ličko- slavonska ekipa imala je ideju i odvažnost za pokrenuti nešto novo, dosad neviđeno u Šibeniku.
„Ovdje sam šest godina i uvijek govorim da smo mi koji dođemo iz drugih krajeva Hrvatske puno optimističniji prema projektima u Šibeniku nego rođeni Šibenčani“, brzo je shvatio osobine specifičnog šibenskog mentaliteta Siniša Kramar, rodom Slavonac koji je s kolegom Ličaninom Draganom Repcem vlasnik rakija bara „Chill out“.

„Već prvi vikend je prošao odlično, nismo očekivali toliku gužvu, a dalje ćemo nastojati održati isti nivo. Nismo imali nikakvu službenu promociju u medijima, ljude u prolazu smo vukli za ruku i dovlačili ih unutra da vide što radimo“, šale se vlasnici Siniša Kramar i Dragan Repac koji od subote navečer primaju samo pohvale. Već najavljuju novitete, poput uvođenja posebnog rashladnog sustava za hlađenje rakija, kako bi one do mušterije dolazile direktno iz frižidera.
Priznaju da je popularnost rakijarnice na ovogodišnjem Terraneu ubrzala postupak otvorenja ovog bara, no tvrde da je ideja o rakija baru nastala još prije tri godine. „Terraneo nas je malo prestigao, ali njima u čast namjeravamo raditi memory partyje. Primjerice, jednu večer ćemo puštati samo elektronsku glazbu DJ-a Dana Deacona, velike zvijezde prvog Terranea“, najavljuje Kramar, koji je, kao i svi zaposleni u rakijarnici, član Udruge barmena.

Kokteli: Umjesto Mojita probajte Travarica sour

Koktel majstori svoja znanja i vještine podigli su stepenicu više i kreirali dosad neviđene- koktele od rakije. Kokteli na bazi rakije od smokve, meda, jabuke pa čak i travarice na otvorenju su se degustirali kao ludi. Dvije ili tri vrste rakije pomiješane sa sokovima, likerima i šećerom daju neobičan okus, a šibenska rakijarnica zasad jedina u Hrvatskoj nudi ovu vrstu napitaka. Vlasnici surađuju sa svjetski poznatim obiteljskim obrtom Rakije Perković i vinarijom Sladić iz okolice Skradina: „Isprobali smo mnogo proizvođača prije no što smo krenuli s rakijarnicom, kako bismo znali da nudimo zaista najbolje proizvode. Imamo još mnogo ideja, ali odlučili smo ići postepeno i krenuti sa 30 vrsta rakije i nekoliko koktela kako gosti ne bi bili zagušeni prevelikim izborom“, kaže Siniša i otkriva da je „najubojitiji“ koktel onaj koji nosi ime poznatog rakijara Perkovića.
Osim alkoholnih pića „Chill out“ će nuditi i vrhunsku kavu te koktele od kave koje će nabavljati u suradnji sa Zoranom Trkuljom, nagrađivanim šibenskim baristom.
Vlasnici obećaju dobru stranu i domaću glazbu, ipak, bez trasha i „salate“, a unaprijed se ispričavaju mušterijama koje će izgubiti zbog nemilosti prema Magazinu i Rozgi.

Osim tematskih večeri u rakijarnici će se održavati i humanitarne akcije. „Pozivat ćemo ljude da dođu na piće i usput donesu neku igračku ili potrepštinu za djecu. Zauzvrat će dobiti kavu ili rakiju, a mi ćemo darovane predmete donirati u dobrotvorne svrhe.
Stoga, svi oni koji vjeruju da utjehe nema u vodi dobrodošli su na degustaciju egzotičnih okusa rakije od bijelog tartufa, morlačke krvi, rogača ili neobičnih koktela na bazi rakije, a vlasnici Kramar i Repac garantiraju ugodan ambijent, prihvatljive cijene, dobru glazbu i ljubazno osoblje. Mi bismo dodali -  i par promila alkohola viška u krvi.
 

Iz kategorije: Vijesti