Datum objave: 07. Prosinac 2011

Petrina "raskrinkao" prosvjednike iz Ulice sv. Jurja

Dora Žganjer
Dora Žganjer

"Blokadu uređenja ulice Sv. Jurja u Primoštenu predvode mještani koji u toj ulici ne stanuju, ali su zato u sporu s Općinom Primošten, godinama ne plaćaju davanja i rade sve što mogu ne bi li omeli rad općinske uprave i minirali projekte“, stoji u priopćenju načelnika Općine Primošten Stipe Petrine vezano za ponovnu blokadu mještana koji su jutros tijelima zapriječili nastavak radova u Ulici sv. Jurja zbog čega su radovi obustavljeni.
Petrina poimence proziva Primoštence koji, prema njegovim riječima, uopće ne žive u toj ulici, a jutros su prosvjedovali. Radi se o bivšem komunalnom redaru Branku Gaćini Bilinu koji stanuje u drugoj ulici, Branku Smolji koji se s Općinom spori zbog bespravnog spajanja na vodovodnu mrežu te se otvoreno hvali davanjem mita svima koji sudjeluju u rješavanju njegovog sudskog spora. Prozvao je Petrina i Zorana Šarića koji, prema Petrininim riječima „na crno“ vodi svoje seosko domaćinstvo "Šarićevi dvori", te Josipa Sožu, vlasnika taksi obrta koji godinama Općini ne plaća koncesiju na obavljanje taksi djelatnosti, a nadležne institucije mu još nisu uspjele stati na kraj.
„Prisustvo ovih pojedinaca koji nemaju veze s ulicom sv. Jurja jasan je znak da je prosvjed namješten i namjerno potaknut s ciljem da zaustavi razvojne projekte u Općini Primošten i tako našteti Općini i njenom vodstvu. Pritom prosvjednici ne mare što nemaju nikakve osnove za prosvjed jer Općina raspolaže svom potrebnom dokumentacijom za realizaciju ovog projekta, stoga su optužbe o „samovolji“ načelnika sulude“, tvrdi u priopćenju Stipe Petrina koji samovoljnim naziva ponašanje prosvjednika koje policija po drugi put nije uspjela spriječiti i omogućiti nastavak radova.
"Kao naručitelj radova, Općina Primošten se nada da će mjerodavni ipak odraditi svoj posao, kao i da će prekršajno goniti „prosvjednike“ zbog ometanja radova na javnoj površini Općine Primošten“, zaključuje Petrina.

Iz kategorije: Vijesti