Datum objave: 07. Prosinac 2011

Primoštenci otjerali bagere i spriječili radove u Ulici sv. Jurja

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Primoštenci koji žive u Ulici svetog Jurja u staroj primoštenskoj jezgri jutros su opet zaustavili početak radova na obnovi te ulice. Svojim tijelima i automobilima blokirali su prolazak bagera i građevinara pa radnici nisu imali drugog izbora nego napustiti gradilište. Na licu mjesta okupilo se i nekoliko pripadnika interventne policije, no nije bilo incidenata.
Stanari i dalje inzistiraju na tome da neće dozvoliti početak radova u svojoj ulici dok se iz projekta ne izbace stepenice koje im onemogućavaju prolazak automobilima kroz ulicu.
Primoštenski načelnik Stipe Petrina od početka tvrdi da projekt ima sve dozvole, a predviđeno je da ulica nakon uređenja postane pješačka zona gdje bi se promet motornim vozilima ograničio na hitne slučajeve. Na taj se način ulica u samom srcu primoštenskog poluotoka, kojom se ljeti kreće glavnina turista koji posjećuje Primošten, kao i lokalno stanovništvo na putu prema mjesnoj crkvi, oslobađa prometa i uklanjaju suženja koja nastaju parkiranjem automobila.

Petrina tvrdi i da bi se , izbace li se stepenice, cijeli projekt propao i ne bi više vrijedila građevinska dozvola koju je općina čekala punih pet godina. Prosvjednici su zatražili poništenje građevinske dozvole od Ureda za prostorno uređenje, no njihovom zahtjevu nije udovoljeno.

FOTO: NIkaša Stipaničev/ Cropix

Iz kategorije: Vijesti