Datum objave: 05. Prosinac 2011

Baranović: Svi započeti projekti u Šibeniku se nastavljaju

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Šibenski dogradonačelnik Petar Baranović prvi je HNS-ovac u 20-godišnjoj povijesti te stranke u Šibensko - kninskoj županiji koji će ući u Sabor. U idućem sazivu, kao i njegov kolega Franko Vidović obnašat će dvojnu funkciju, onu zamjenika gradonačelnika i saborskog zastupnika. No, Baranović tvrdi da više posla neće utjecati na njegovu efikasnost, a svi započeti projekti u Šibeniku, nastavit će se istim intenzitetom. 

Baranović se osvrnuo i na već upućene kritike HDZ-ovaca, posebno župana Gorana Pauka koji je izrazio sumnju u kvalitetno obnašanje gradske vlasti iz koje će dva dogradonačelnika velik dio vremena biti odsutni zbog saborskih obveza.

"Uvjerit ćete se u našu izdržljivost i kondiciju"

„Razumijem zajedljivost gospodina župana s obzirom da je njegova stranka potučena do nogu i to potpuno zasluženo. Savjetujem mu da se bavi županijom, koliko sam imao prilike vidjeti obilazeći županiju u sklopu predizborne kampanje, itekako ima o čemu voditi brigu. Što se tiče funkcioniranja grada, mog rada i rada kolege Vidovića, vrlo brzo ćete se uvjeriti koliko smo izdržljivi i koliko kapaciteta i kondicije imamo. Kad radite za nešto što volite, poput Grada Šibenika, ništa nije teško. U životu sam se naučio baviti teškim poslovima i obnašati nekoliko odgovornih funkcija u isto vrijeme. Da u tome nisam bio uspješan, danas ne bi bio tu gdje jesam. Podredit ćemo sebe interesima grada i građana, a nama kako bude“, tvrdi.
Uvjerava nas da će se svi započeti projekti gradske vlasti nastaviti svojim tokom, a rezultati će uslijediti. „Ubuduće će se osjetiti promjena odnosa između centralne državne vlasti i grada Šibenika, jer do sad u 9 izbornoj jedinici, odnos prema svim jedinicama lokalne samouprave nije bio linearan“, zaključuje Baranović.

On je prvi HNS-ovac iz Šibensko-kninske županije koji je postao saborski zastupnik: „Pokušavali su to brojni ugledni i kvalitetni članovi od mnogih više nema među nama poput Paška Periše, Marijana Periše i Marka Kovača, stoga je ovo naš najveći uspjeh šibenskog HNS-a na koji sam iznimno ponosan“, kazao nam je danas Baranović koji je sinoć većinu vremena proveo sa kolegama u sjedištu šibenskog HNS-a umjesto na zabavi u kafiću. Ukupnim izbornim rezultatom Kukuriku koalicije je apsolutno zadovoljan, jer je u 9. izbornoj jedinici ostvaren bolji rezultat od 2007. godine. Dodaje da ambicije rastu te koalicija ima plan postići dominaciju u 9. izbornoj jedinici i ne mire se da je ona posebna iznimka na političkoj karti Hrvatske.
Baranović je u Sabor direktno ušao kao šesti na listi Kukuriku koalicije, koja je osvojila isto toliko mandata. Dogovor unutar Kukuriku koalicije je da zastupnike koji odu u izvršnu vlast kao ministri u novoj Vladi (izgledno je da će to biti Ostojić, Antičević Marinović i Kotromanović) zamijene njihove kolege iz stranke, dakle SDP-ovci. No, na petom mjestu nalazi se Baranovićev stranački kolega Jozo Radoš, pa bi šibenski dogradonačelnik i dalje imao šanse za saborsku fotelju. Ipak, priznaje da mu je ovakav ishod puno slađi.

Iz kategorije: Vijesti