Datum objave: 05. Prosinac 2011

Goran Pauk neodlučan: Odraditi mandat do kraja ili odmah u Zagreb?

Dora Žganjer
Dora Žganjer

„Bili smo uvjereni da će HDZ dobiti izbore. U tom slučaju bih ja odradio mandat župana do kraja i za dvije godine otišao u Sabor. Sad je sigurno da su izbori izgubljeni i situacija se mijenja. Slijede razgovori u vrhu stranke, nakon čega će stvari biti jasnije“, kazao nam je danas šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji je kao osmi na listi HDZ-a uhvatio zadnji vlak za Markov trg. Iako je do nedavno tvrdio da će ostati župan do kraja mandata jer je toliko dužan biračima koji su mu dali povjerenje, danas priznaje da su mu razmišljanja podvojena; iako ga sadašnja pozicija obvezuje, privlači ga i Sabor.
S obzirom da zakon ne dozvoljava istovremeno obavljanje funkcije župana i saborskog zastupnika, Pauk će morati birati. Ako u dogovoru sa strankom odluči odmah otići u Zagreb, očekuju nas prijevremeni izbori. Pauk i dalje smatra da je postojeći zakon nonsens jer župani moraju birati, a gradonačelnici i načelnici općina mogu obnašati dvojnu funkciju: „Sjedio sam na obe stolice i mogu vam reći da će biti teško voditi Grad sa dvojicom dogradonačelnika koji su 70 do 80 dana godišnje u Zagrebu. Ako bi se nekome trebala omogućiti dvojna funkcija to su župani. Vidović i Baranović morat će pravdati svoju retoriku, a sad ćemo vidjeti koji će projekti i kojim tempom ići dalje. Grad se više neće moći žaliti da HDZ-ova vlast u Šibeniku namjerno koči i stopira projekte“, izjavio nam je danas župan Goran Pauk.
Odluku o ostanku u Šibeniku ili odlasku u Zagreb, kaže, donijet će u dogovoru s vrhom HDZ-a, a o ishodu tog razgovora,danas još ne može govoriti. 
 

Iz kategorije: Vijesti