Datum objave: 02. Prosinac 2011

Gradski parking proslavio 10. rođendan

Diana Ferić
Diana Ferić

Svečanim skupom u Gradskoj vijećnici Gradski parking d.o.o. proslavio je danas 10. godišnjicu svog postojanja, a sedmorici  zaposlenika koji u toj gradskoj tvrtki rade od njezina osnutka dodijeljene su jubilarne nagrade.
Nazočni su bili gradonačelnik Grada Šibenika dr Ante Županović  i njegov zamjenik Franko Vidović,  predsjednik Gradskog vijeća Goran Grguričin, predstavnici gradske uprave i drugih gradskih poduzeća, zaposlenici te tvrtke ali i neki od ljudi koji su gradili Gradski parking u njegovim počecima -   prva direktorica Gradskog parkinga Marijana Fuštin,  bivši gradonačelnik Šibenika Milan Aranutović  za mandata kojeg je tvrtka proradila, nekadašnji povjerenik  Vlade RH za Grad Šibenika Paško Višić koji je donio odluku o osnivanju Gradskog parkinga te prvi predsjednik Nadzornog odbora  te tvrke, gospodin Dunkić. No mnogi od  pozvanih, u prvom redu aktualni gradski vijećnici, osim njih nekoliko,  te članovi bivših  NO  nisu se odazvali.
Lovorka Bujas, direktorica Gradskog parkinga zahvalila je svima koji su u proteklih 10 godina pridonijeli da Gradski parking preraste u uspješno i stabilno gradsko poduzeće kojemu je misija pružiti što kvalitetnije  parkirališne i ostale usluge kako bi se zadovoljili interesi i potrebe građana i posjetitelja u Šibeniku. Riječ je o tvrtki koja ima tri segmenta poslovanja - pruža parkirališne, kolodvorske i usluge uklanjanja nepropisno parkiranih automobila. O njezinom rastu u proteklih 10 godina svjedoče i statistički podaci i to  ne samo o povećanom prihodu nego i u broju zaposlenika koji je porasta  na 80, koliko ih sada ima, te broj parkirališnih mjesta kojima gospodare, a  kojih je oko 1 100. Gradski parking, kako je istaknuto, djeluje i kao društveno odgovorna tvrtka podupirući niz sportskih, kulturnih i humanitarnih projekata. Gradonačelnik Grada Šibenika, dr Ante Županović zaželio je toj gradskoj  tvrtci još puno uspješnih godina u poslovanju naglasivši njihovu ulogu u poboljšanju regulacije prometau gradu ali  u jednom od najznačajnijih  gradskih komunalnih projekata  koji se priprema - uređenju Poljane i  podzemne garaže.
Na kraju je 10. rođendan Gradskog parkinga proslavljen uz slasnu  tortu, u obliku pakrirališta, na kojoj su bili  simobli koji se vežu za tu tvrtku, i čašu šampanjca. 

Iz kategorije: Vijesti