Datum objave: 01. Prosinac 2011

Gradu sto tisuća kuna za Banj

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Ministarstvo turizma sufinancirat će projekt gradnje športsko-rekreacijskog centra Banj sa 100 tisuća kuna. Ugovor o dodjeli sredstava bespovratne potpore za projekt budućeg gradskog kupališta potpisali su ministar turizma Damir Bajs i gradonačelnik Grada Šibenika Ante Županović. Naime, Grad Šibenik se, temeljem javnog poziva Ministarstva turizma od 11. svibnja ove godine prijavio za sredstva bespovratne potpore, a ovim Ugovorom se Grad Šibenik obvezao Ministarstvu dostaviti dokumentaciju kojom će dokazati namjensko trošenje odobrenih sredstava.
Iz gradske uprave podsjećaju da će se plaža Banj prostirati na prostoru od oko 12 000 četvornih metara, na području ispod parkirališta na bazenu u Crnici. Idejnim projektom taj je prostor podijeljen u sedam cjelina, a osim kupališnog prostora predviđeni su obalna šetnica, sportska igrališta-skate poligon, free-climbing, odbojka na pijesku, igralište za košarku, ljetno kino, ugostiteljske objekte, sanitarni čvorovi i dječje igralište te sadašnje parkiralište.
Kakvoća mora uz buduću plažu, koju je pratio Institut Ruđer Bošković, proglašena je idealnom za takav sadržaj, a gradnja kanalizacijskog kolektora i vodovoda koja je dovršena riješila je jedan od osnovnih preduvjeta za uređenje gradske plaže.
Prema prvoj procjeni troškovnik uređenja plaže Banj stajat će milijun i pol eura. Pored proračunskih sredstava Grada Šibenika, gradska vlast računa i na fondove EU, a postoji mogućnost da Grad uđe u partnerski odnos s privatnim investitorom. Radovi će se izvoditi u dvije faze; u 1. fazi će se urediti plaža i sportsko-rekreativni sadržaji koji će biti spremni za 2012. kupališnu sezonu, dok će 2013.g. biti u potpunosti dovršena s izgrađenim objektima.
Idejni projekt uređenja gradske plaže Banj izradila je šibenska arhitektonska tvrtka ARX; točnije četvero autora - Damir Lasinović, Marko Paić, Ivona Ivčević i Ivana Lozić,a u tijeku je natječaj za izradu glavnog projekta.

Iz kategorije: Vijesti