Datum objave: 01. Prosinac 2011

Mladi SDP-a pozivaju na „safe sex“ i izlazak na izbore

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Dvoznačnim sloganom „Plan za vikend: pamet u glavu“ članovi Foruma mladih SDP-a na Poljani su dijelili kondome i edukativne letke s informacijama o sigurnom seksu, ali i pozivali Šibenčane da u nedjelju iziđu na izbore i svoj glas daju Kukuriku koaliciji. Danas je 1. prosinca, kada se obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, ali i predzadnji dan predizborne kampanje pa je bilo potrebno povezati dvije naočigled nespojive teme:
„Moj prvi put... to je bilo u Osnovnoj školi Faust Vrančić u ljeto 2009-te godine. Bio sam iznimno siguran da znam što radim, a sada sam iz dana u dan u to još više uvjeren te mi je žao što se nešto takvo nije dogodilo i ranije“, kazao nam je predsjednik Foruma mladih SDP-a Luka Nikpalj dometnuvši da se ova izjava odnosi na njegovo prvo ispunjavanje građanske dužnosti, a ne na prvo seksualno iskustvo.
„Važno je poticati ovakve akcije kako bi se mladi ljudi znali pravilno zaštititi. U školama se ne uči ništa na ovu temu, još ne postoji nikakva seksualna edukacija i zato potičemo mlade da se zaštite, paze na sebe i svoje partnere“, zaključuje mladi Nikpalj.
„Normalno da se pazim, bila sam informirana i prije nego što sam postala spolno aktivna. Ipak, moji vršnjaci nisu na razini na kojoj bi trebali biti što se tiče edukacije o „safe sexu“ i uopće ne koriste zaštitu“, mišljenja je jedna studentica dok njen kolega kaže: „Mislim  na zaštitu, prevencija je na prvom mjestu, ali posebnu pažnju pridajem curama i kako im ugoditi.“ 
Besplatno i anonimno testiranje na HIV u Šibeniku se ne može obaviti već je potrebno potegnuti do Zavoda za javno zdravstvo u Splitu, Rijeci ili Zagrebu.
 

Iz kategorije: Vijesti