Datum objave: 30. Studeni 2011

Nastavljena potraga za Antonijom Bilić

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je danas nastavila potragu za Antonijom Bilić, kako doznaje portal Index. Potvrdio je to glasnogovornik zadarske policije. Od osam ujutro na području Bilišana nalaze se krim i interventna policija iz Šibenika, koji uz pomoć GSS-a ciljano pretražuju neke lokacije u blizini Bilišana.
"Današnje aktivnosti nastavak su potrage za Antonijom Bilić. Ciljano se pretražuju neke lokacije u blizini Bilišana. Sve aktivnosti koordiniraju se iz stožera u Šibeniku", rekao nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.
Zasad nam nije poznato ima li policija nekih novih saznanja vezano za nestanak Antonije Bilić te zbog čega su se ponovno uputili na područje koje je već pretraživano. Prema upućenima, moguće je da je razlog niži vodostaj u okolnim rječicama te stoga ponovo pretražuju područje jer pretraga može biti preciznija, piše Index.

Na terenu je i krim-policija, a u pretrazi sudjeluju šibenski i zadarski plavci.
Vidljivo je da je razina akumulacijskog jezera osjetno niža. Iz policije ne žele odati više informacija pa se ne zna je li Dragan Paravinja, koji je optužen za teško ubojstvo i pokušaj silovanja i koji se u šibenskom zatvoru nalazi od 22. srpnja, možda policiji nešto rekao. Ipak, Večernji list je neslužbeno, iz policijskih krugova doznao da Dragan Paravinja nije policiji rekao ništa što bi ih navelo na ponovnu potragu u Bilišanima.
Bilišani, odnosno zaseok Paravinje, mjesto su gdje je posljednjih nekoliko godina živio Dragan Paravinja nakon što je pobjegao iz Srbije zbog presude za silovanje.
Nešto prije podneva policija se prebacila s područja uz akumulacijsko jezero na područje uz trasu plinovoda, no osim tvrdnje da se provjeravaju sve mogućnosti i sav teren iz policije i dalje ne navode zbog čega su danas ponovno pokrenuli akciju pretrage na području Bilišana.
Dragan Paravinja je u BiH, nakon što je uhićen, policiji prvo priznao da je ubio Antoniju Bilić, a potom je to porekao.
Glasnogovornica PU šibenske Marica Kosor potvrdila je da teren pretražuju i GSS-ovci s dva psa te da će se pretraga raditi i kanuima u kanalima uz jezero.
Šef šibenske krim-policije Zdravko Serdar potvrdio je da je na terenu 40-ak policajaca.
"Želimo proći cijelim  terenom kojim se mogao kretati Dragan Paravinja, a ovo je nastavak potrage koja se sve ovo vrijeme odvijala na širem području" – rekao je Serdar za Večernji list, no nije htio potvrditi da je pronađen neki novi trag.

Iz kategorije: Vijesti