Sidebar Menu

Datum objave: 27. Studeni 2011

Zgazimo Kukuriku koaliciju da nam homoseksualci ne šetaju po Poljani

Diana Ferić
Diana Ferić


Predizborni skup HDZ -a za 9. izbornu jedinicu koji je održan danas poslije podne u Šibeniku bio je i po ikonografiji, glazbi i retorici pun nacionalnog naboja, a osim kandidata u ovoj izbornoj jedinici nazočna je bila i nositeljica svih HDZ - ovih lista i hrvatska premijerka Jadranka Kosor. Bila je popunjena polovica  Trga ispred zgrade Županije što za HDZ u izbornoj jedinici u kojoj su do sada uvijek pobjeđivali nije puno. No, Ante Kulušić, kandidat na listi HDZ -a  najavio je kako će ta stranka u 9. izbornoj jedinici dobiti dvostruko više kandidata od Kukuriku koalicije na koju se "iz svih oružja" obrušio, a nije štedio ni Dražena Budišu, nositelja HSLS - ove liste. "Kako je Kukuriku koalicija imala uopće hrabrosti održati predizborni skup u Šibeniku u kojem su u protekle dvije i pol godine napravili dva trotoara i pješački prelaz. Nakon 1649. godine kada je Šibenik pogodila kuga ništa gore od SDP -a nije zahvatilo Šibenik. Tako bi oni htjeli vladati i u državi, ali, neka znaju da neće.  Nazivaju nas da smo kriminalna organizacija, a što su oni koji su pobjegli  1991. godine, kada se u Saboru donosila odluka o samostalnosti Hrvatske , a pobjegli su i kada smo nedavno donosili odluku o tomu da se hrvatski branitelji stave u Ustav. Nećemo dozvoliti da takvi dođu na vlast. Ponosno napominjem kako su upravo hrvatski branitelji iz Šibenika poslali predsjedniku RH Ivi Jospipoviću prijedlog da odlikuje premijerku Kosoro zbog toga što je Hrvatsku dovela u Europsku uniju.", kazao je Kulušić ističući i kako ni HDZ, ni SDP, ni HSS, ni HNS nisu lopovske stranke nego u njima postoje pojedinci koji su se ogriješili o zakon. Spomenuo je i Dražena Budišu koji je, kako je to nazvao, uskrsnu u Šibensko - kninskoj županiji, a oni kao demokršćani znaju tko jedini može uskrsnuti. " Sada nam se pojavljuje Budiša koji je 1991. godine, kada je pao Drniš izjavio da ga je sram što je Drnišanin", izjavio je Kulušić, a nije zaboravio spomenuti niti Radimira Čačića i njegov dug prema šibenskoj tvrtci MIAB, a spominjao je, što je trebalo biti duhovito, i neku navodno specijalnu autoškolu koju imaju u Čakovcu, te da je Čačić kao vozač ubio dvoje ljudi, a da Kukuriku koalicija s liste skida čovjeka koji je"popio dvije pive i skrivio štetu od svega  2000 kuna". Istaknuo je kako, dok SDP u Šibeniku nije napravio ništa, treba zahvaliti Jadranski Kosor koja je svojom odlukom spasila 1 000 radnim mjesta u TLM - u, a podsjetio je i kako se trenutno u Šibensko - kninskoj županiji ulaže 600 milijuna kuna u strateške projekte. Pozvavši okupljene da izađi na izbore povikao je:"Zgazimo Kukuriku koaliciju jer ne želimo da nam homoseksualci šetaju po Poljani, ne želimo legalizirati istospolne brakove i drogu".
Jadranka Kosor svoj je govor usmjerila k glorifikaciji hrvatskih branitelja, prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i, u tom kontekstu,  stigmatiziranju Kukuriku koalicije koja je kao prve poteze, tvrdi Kosor, najavila povlačenje tužbe protiv Srbije i preispitivanje ugoovra s Vatikanom " Oni su najavili  da će im jedan od prvih poteza biti povlačenje tužbe protiv Srbije, a mi kažemo da nema povlačenja te tužbe dok se ne otkrije sve iz arhiva zločinačke JNA koji su u Beogradu i dok ne doznamo istinu o našim nestalim i ubijenim braniteljima. Hoćemo li birati vladu kojoj će jedna od prvih poteza biti povlačenje te tužbe ili poništavanje Zakona i ništetnosti kojim smo spriječili širenje jurisdikcije Srbije na naš teritorij. Ni Milanović, ni Čačić, ni Jakovčić ni Vesna Pusić nisu osudili taj srbijanski zakon   ali su  spremni povući zakon koji ga anulira. Objasnite vašim prijateljima da se na predstojećim izborima bira  između takve vlasti i nas koji štitimo prava i dostojanstvo hrvatskih branitelj.", kazala je Jadranka Kosor  i dodala : "Objašnjavajte vašim prijateljima da su, kada sam na listu pozvala sina  prvog hrvatskog predsjednika dr Franje Tužmana što je on odmah prihvatio,  mediji preplavljeni blaćenjem dr Tuđmana koji ga žele ponizit, jednako kao kada je osnivao HDZ i kada su nas nazvali strankom opasnih namjera. Nisu uspjeli tada neće ni danas!", zaključila je Jadranka Kosor. Nakon Šibenika, održan je i HDZ - ov predizborni skup u Vodicama.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam