Datum objave: 25. Studeni 2011

GV o nogometu: Gasimo male požare dok HNS gura glavu u pijesak

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Opća besparica u HNK Šibenik i najavljeni bojkot igrača koji, ukoliko im se ne isplate dvije zaostale plaće, neće zaigrati protiv Hajduka u subotu bili su tema današnje sjednice Gradskog vijeća. Predsjednik kluba Hrvatske narodne stranke Draško Lambaša na Aktualnom satu upitao je gradske čelnike postoji li mogućnost da se Grad uključi u spašavanje šibenskih sportskih klubova, te podsjetio da je, osim nogometa, teška situacija i u Vaterpolo klubu Šibenik, kojem prijeti stečaj.
„Grad Šibenik putem gradskog proračuna ispunjava sve obveze, posebno prema korisnicima sredstava za kulturu, socijalu i sport. Ipak, mnogo problema je naslijeđeno,a tome su kumovala i teška vremena u kojima se nalazimo, malo je sponzora pa je u problemima cijeli hrvatski, a ne samo šibenski sport. Potrebno je mijenjati Zakon o športu, ići na preoblikovanja klubova, ali ništa bez sustavnog plana na razini države i Hrvatskog nogometnog saveza“, kazao je Županović koji je bio dugogodišnji klupski liječnik u HNK Šibenik.
Dodao je da postoje kontakti između Grada i predsjednika kluba, no radi se o gašenju malih požar dok onaj veliki i dalje bukti : „HNS mora izvući glavu iz pijeska i uključiti se u rješavanje problema“, istaknuo je Županović i ponovio da Grad u potpunosti ispunjava svoje obveze vezane za sport.
 

Iz kategorije: Vijesti