Sidebar Menu

Datum objave: 23. Studeni 2011

Ne zna se što će biti sa zgradom Stare pošte

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Hrvatske pošte su prije nekoliko mjeseci zatvorile zgradu takozvane Stare pošte u Šibeniku objašnjavajući to potrebom njezina  preuređenja, a svi uredi su preseljeni, tada je rečeno, privremeno. Međutim od tada do danas ne primjećuje se da se bilo što u njoj radi. Stoji zatvorena i mračna, a u Šibeniku su se pojavile priče kako  su je Hrvatske pošte prodlje ili namjeravaju prodati - netko kaže jednom šibenskom poduzetniku, neki kažu nekom ruskom tajkunu. Služba korporativnih komunikacija HP -a   te glasine opovrgava. " Ta nekretnina nije niti prodana niti je ikome iznajmljena, a o njezinoj sudbini znat će se više nakon što se izradi  Strategija upravljanja svim nekretninama u vlasništvu Hrvatske  na kojoj se upravo radi. To uključuje i spomenutu nekretninu u Šibeniku. Za sada odluke da li će poštanski ured  biti otvoren u istom prostoru ili neće, nema. ", stoji u njihovom priopćenju koje smo dobili na naš upit o tomu hoće li u toj zgradi ponovno biti poštanski uredi ili ne.

Iako je riječ o zgradi koja je u vlasništvu  Hrvatskih pošta, Šibenčanima ne bi baš trebalo biti svejedno što se s njom događati. Ne samo zbog toga što su mnogi i emotivno vezani za poštu koja je tu radila ili im je pak zgodnije zalaziti  u nju nego tamo gdje su premješteni uredi, nego prvenstveno zbog toga što je riječ o jednoj od rijetkih secesijskih zgrada u Šibeniku u kojoj je pošta otvorena  davne 1890. godine. Takvu tradiciju ne bi trebalo olako napustiti. Zgrada je još starija. Izgradio ju je sredinom 19. stoljeća šibenski poduzetnik Mate Šupuk.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam