Sidebar Menu

Datum objave: 18. Studeni 2011

Slogan protiv nasilja na kesama iz pekare

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Slogan protiv nasilja otisnula je Policijska uprava šibensko - kninska u suradnji sa Županijom, u povodu Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece koji se obilježava sutra, 19. studenog, na vrećice koje koriste pekarnice  budući da učenici šibenskih osnovnih i srednjih škola prije, za vrijeme i nakon nastave često kupuju pekarske proizvode. Plastične i papirnate vrećice sa sloganom „Stop nasilju među djecom i mladima će, uz prigodni crtež, kontakt telefon i adresu elektroničke pošte na koju se nasilje može prijaviti policija će podijeliti pekarnicama u Šibeniku, a jedan dio će biti upotrijebljen i za pakiranje marendi u osnovnim školama. Cilj akcije je da se s akcijom upozna što veći broj mladih ljudi, posebno školaraca.
Osim akcije po pekarnicama Policijska uprava šibensko-kninska provodi preventivne aktivnosti usmjerene na nasilno ponašanje među djecom i mladima –bullyng, s posebnim naglaskom na nasilje putem medija- cyberbullyng . Zato će se danas u 19.00 sati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića održati tribina za učenike sedmih i osmih razreda gradskih osnovnih škola na temu vršnjačkog nasilja s posebnim osvrtom na nasilje putem elektroničkih medija pod nazivom „ Prijavi, nemoj šutjeti“. Na tribini će govoriti policijski službenik za prevenciju Marinko Šaršanski, policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju Merica Božić ali i predstavnici institucija koje se bave ovom problematikom i to sutkinja za mladež Sacha Borak,psihologinja Tatjana Ninić, ravnateljica Obiteljskog centra Županije šibensko-kninske Gina Lugović, županijska koordinatorica za školske preventivne programe Zorana Vrbičić. Tribina će započeti kratkom predstavom glumačke skupine Virko pod nazivom „Zlostavljanac“.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam