Datum objave: 11. Studeni 2011

Mirni prosvjed branitelja ispred spomenika u Golubiću

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Pripadnici Koordinacije branitelja grada Knina danas su održali konferenciju za novinare ispred spomenika u Golubiću posvećenog mještanima tog sela kod Knina stradalim u ratovima. Branitelji su se mirno okupili pokraj spomenika i pravoslavne Crkve sv. Stefana u Golubiću, no nisu pokušali sami ukloniti spomenik već su poručili da očekuju od nadležnih službi da uklone spomenik s obzirom na to da je građevinska inspekcija donijela odluku da je spomenik bespravno sagrađen. „Očekujemo da pravna država dosljedno provodi svoje zakone i da se bespravno sagrađena građevina ukloni“, kazao je Predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Knina Ante Anić Kremić dodavši da branitelji žele na civiliziran i miran način poslati svoju poruku. Nije najavio daljnje akcije Koordinacije.
Člana Koordinacije Tomislava Čolaka boli to što se hrvatski političari, za razliku od srpskih uopće nisu oglasili o ovom slučaju. 
Branitelji upozoravaju da je spomen-ploča s popisom mještana Golubića kod Knina stradalih od 1991. do 1995. godine, nakon naloga nadležne inspekcije da se zabranjuju svaki daljnji radovi na spomeniku, zamijenjena novom na kojoj ćirilicom piše “Sjećanje na Golubićane stradale u ratovima”,  ali se ne naglašava u kojim i protiv koga.

Na slučaj spomen-ploče u Golubiću osvrnuo se nedavno i potpredsjednik Vlade i član SDSS-a Slobodan Uzelac kazavši kako, po njemu, nije sporna ni prvopostavljena spomen-ploča.

 

Iz kategorije: Vijesti