Datum objave: 09. Studeni 2011

Stop konzumiranju alkohola na javnim površinama

Diana Ferić
Diana Ferić

Donošenje odluke o zabrani konzumiranja alkoholnih pića na javnim površinama predložit će gradonačelnik Grada Šibenika Ante Županović Gradskom vijeću  kao jedan od načina suzbijanja alkoholiziranja mladeži, izvijestio je gradonačelnik članove  Odbora za prevenciju kriminaliteta koji se sastao danas, a raspravljali su o prevenciji u borbi protiv bolesti ovisnosti, posebice droge i alkohola te o potrebi  zabrane konzumiranja alkohola mlađim osobama na javnim površinama. Zbog specifičnosti teme, pored redovnih članova Odbora, sjednici je bila i dr. Suzi Vatavuk ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije i predsjednica Županijskog povjerenstva za prevenciju ovisnosti. 
Načelnik Policijske uprave šibensko - kninske Ivica Kostanić je naglasio važnost prevencije kao novog, proaktivnog rada policije, te kazao kako  policija podržava i taj način  kontrole odnosno prevencije alkoholiziranja mlađe populacije koje je u porastu. „Ovisnost pogađa naše društvo, nažalost posebno mlađu populaciju i mi ćemo se i ove godine uključiti u jednomjesečnu akciju „15.11.-15-12 -mjesec borbe protiv ovisnosti“. U tom razdoblju najavljujem intenzivan rad Policije kroz pojačani nadzor u krugu škola i na mjestima gdje se okuplja mlađa populacija. S carinom kontinuirano radimo na otkrivanju preprodavača droga, a i prometna policija će pojačano kontrolirati vozila za koja se sumnja da služe za prijevoz droge. Organizirat ćemo i tribine, predavanja“, kazao je Kostanić.
 Dr. Suzi Vatavuk je potvrdila kako je trend alkoholiziranja mlađe populacije nažalost u uzlaznoj putanji. „U okviru Povjerenstva na županijskoj razini radili smo istraživanje i činjenica jest da nam djeca sve više piju.“, kazala je Vatavuk.
Predsjednica Prekršajnog suda Dolores Milaković također je pozdravila donošenje ovakve Odluke, te predložila da se njome preciziraju prekršajne odredbe u sklopu postojeće Odluke o komunalnom redu.

Iz kategorije: Vijesti