Datum objave: 09. Studeni 2011

Nastavlja se prijateljstvo Šibenika i Voirona

Diana Ferić
Diana Ferić

Izaslanstvo Grada Šibenika, koje predvodi zamjenik gradonačelnika  Petar Baranović, otputovalo je jutros, na poziv gradonačelnika francuskog grada Voirona Rolanda Revila, u taj prijateljski grad kako bi sudjelovalo na proslavi Dana grada Voirona - blagdana sv. Martina, te na sajmu koji se tom prigodom organizira.
 
Pored izaslanstva Šibenika, u Voironu će boraviti i izaslanstva drugih prijateljskih gradova iz Njemačke i Italije, te će se na zajedničkom sastanku dogovoriti termin i program sljedećih Trojnih susreta gradova prijatelja  u ljeto 2012. godine, a domaćin će biti Grad Šibenik.
 
Trojni susreti Šibenika, Herforda i Voirona te talijanskog grada Bassano del Grappakao pridruženog a ne službeno potpisanog člana, prema potpisanim poveljama održavaju se svake druge godine po redu u svakom gradu potpisnikuu. Šibenik je posljednji put bio domaćin trojnih susreta 1998. godine s oko 120 sudionika. Riječ je o susretima mladeži srednjoškolske dobi koji su smješteni u obiteljima domaćina. Cilj ovakvih susreta mladih, koji traju tjedan dana, je učenje jezika i prenošenja i usvajanja različitih kultura i običaja, te jačanje postojećeg prijateljstva između gradova i njihovih žitelja. Na susretima sudjeluju i službena izaslanstva, a to suvećinom članovi gradskih vijeća, čelnici gradova, gospodarstvenici  koji imaju odvojene programe.

Iz kategorije: Vijesti