Datum objave: 08. Studeni 2011

Primoštenci fizički spriječili uređenje Ulice sv. Jurja

Diana Ferić
Diana Ferić

Primoštenci, njih oko 200, jutros su svojim tijelima  spriječili početak građevinskih radova na rekonstrukciji Ulice sv. Jurja koja vodi sa središnjeg trga Rudine prema istoimenoj crkvi. Protive se tome što je općinska vlast, kako oni tvrde, odlučila na toj ulici izgraditi stepenište i napraviti ju neprohodnu za automobile.  Nakon  njihove reakcije građevinski strojevi su se povukli, a formirano je peteročlano Povjerenstvo koje će zatražiti sastanak s načelnikom Stipom Petrinom u cilju odustajanja Općine Primošten od ove rekonstrukcije. Načelnik Petrina tvrdi da je prosvjed mještana bezrazložan i da je riječ o skupini ljudi koji godinama opstruiraju općinsku vlast i varaju općinu.
- Ovim projektom rekonstrukcije apsolutno se ništa neće promijeniti u ulici sv. Jurja glede režima prometa. Izgradit će se stepenice, ali i ostaviti prolaz za automobile. Uostalom, svi oni  koji se sada bune, mogli su to jasno vidjeti i tijekom javnom uvida u projekt i sudjelovati u javnom raspravi"., ističe Petrina, prema pisanju Novog tjednika.

U svakom slučaju taj pokušaj "događanja naroda" u Primoštenu  treba staviti i  u kontekst aktualne situacije i kandidiranja načelnika Općine Primošten na skorašnjim izborima za Hrvatski sabor. 

Foto: Novi tjednik

Iz kategorije: Vijesti