Sidebar Menu

Datum objave: 31. Listopad 2011

Gužva na pijaci uoči blagdana Svih svetih

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Dan prije blagdana Svih svetih šibenska pijaca preplavljena je cvijećem i lampionima.Građani su već proteklog vikenda iskoristili lijepo vrijeme i obišli groblja, odnijeli cvijeće i zapalili svijeće na grobove svojih najmilijih, ali i danas na pijaci vlada strka i šarenilo od margaritela i krizantema. Cijene variraju od 30 do 50 kuna za košare s margaritelama, dok za buket od nekoliko krizantema valja izdvojiti od 20 do 40 kuna. Cijena najpopularnijih krizantema varira od 7 do 12 kuna po komadu. Buket šarenih „mađarica“ košta oko 35 kuna, a cvijeće u pitaru oko 50 kuna. Plastični aranžmani ovisno o raskoši, najskuplji su i koštaju od 80 do 120 kuna, a prodavačica na štandu u sklopu takozvanog „Cvjetnog trga“ kaže nam da najbolje idu buketi krizantema i margaritela od 30-ak kuna, dok plastično cvijeće gotovo nitko ne kupuje: „Iako duže traje, skupo je, ljudi valjda ipak žele svježe i mirisno cvijeće za svoje pokojnike.“
Lampiona ima u raznim bojama i veličinama, od malih za 4 kune, do velikih s lampicama i baterijama koji koštaju čak 40 kuna. Trgovački centri, na veliku žalost malih trgovaca na pijaci prodaju cvijeće i lampione po višestruko jeftinijim cijenama. U novootvorenom supermarketu Interspar tako lončanicu krizantema možete kupiti već za 20 kuna, a mali aranžman umjetnog cvijeća za 26 kuna. Ipak, sudeći po gužvi koja ovih dana vlada na šibenskoj pijaci, građani ipak daju prednost malim trgovcima, koji ovise o nekoliko kuna više koje izdvajamo za njihovo cvijeće.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.