Datum objave: 14. Studeni 2011

Je li 10 tisuća kuna dovoljna motivacija za prestanak pušenja?

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Danas je zadnji dana do kad se možete prijaviti na online natječaj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Prestani pušiti i pobijedi“, kroz koji se traži pušač koji će uspjeti izdržati mjesec dana bez cigarete. Motivacija za okorjele ovisnike je nagrada od 10 tisuća kuna koju će dobiti jedan od 6015 prijavljenih, koliko ih je do danas ispunilo pristupnicu na interentu. U pristupnici je potrebno navesti osobne podatke, koliko dugo i koliko cigareta dnevno pušite te podatke svjedoka, osobe koja će vas ovih mjesec dana nadgledati i jamčiti za vas ukoliko budete izvučeni kao dobitnik.
Sudjelovati mogu svi stariji od 18 godina koji su redovito pušili godinu dana, a imaju volju suzdržati se od pušenja do 11. prosinca ove godine.Javno izvlačenje potencijalnog dobitnika javnozdravstvene akcije održat će se po završetku natječaja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zagrebu. Biti izvučen ne znači i dobiti vrijednu novčanu nagradu jer sudionik mora obaviti određene zdravstvene testova kako bi dokazao da je stvarno bio pušač i prestao pušiti na mjesec dana. Stoga, varalice ili nepušaći ne ulaze u konkurenciju. Nagrada će biti dodijeljena 4. siječnja 2012. godine.
Pristupnica se još danas može naći na www.24sata.hr i www.zdravakrava.hr, a internet pristupnica može se popuniti i na webu HZJZ-a. Podsjetimo da u Hrvatskoj puši 1,2 milijuna ljudi, a godišnje ih od posljedica pušenja umre između 12 i 14 tisuća.

Iz kategorije: Vijesti