Datum objave: 20. Travanj 2024

33 KRUNICE ZA 33 GODINE 4. GARDIJSKE BRIGADE / Veterani 4. gardijske brigade HV-a položili krunicu na spomen obilježje poginulim i nestalim šibenskim braniteljima.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Moto klub veterana 4. gardijske brigade u sklopu memorativnog hoda Hrvatskom „33 krunice za 33 godine utemeljenja 4. gardijske brigade”, položio je danas svetu krunicu, zapalio svijeće i pomolio se za duše poginulih i nestalih šibenskih branitelja na spomen obilježju na Baldekinu. U hodu Hrvatskom koji je organizirao Moto klub 4. gardijske brigade sudjeluju Veterani moto kluba Croatia, Udruga Poljički knezovi Dubrava, Vetranski moto klub Croatia Split, Veteranski moto klub Šibenik i Ratni veterani Kaštela, a u Šibeniku im je domaćin MMC Green Knights Croatia.

Prva od 33 krunice položena je jutros u kapelici Udruge 4. gardijske brigade u Splitu, a u Šibenik je krunica stigla nakon Malačke i Marina. Iz šibenskika su bikeri branitelji krenuli za Kruševo, Škabrnju i Zadar gdje će prenopćiti te će krenuti dalje rutom Zeleni hrast, Gospić, Korenica, Plitvice, Slunj, Zagreb, Rakitje,Mirogoj, Maksimir, Sesvete, Paukovec, Varaždin, Varaždin, Čakovec, Kopriuvnica, Bjelovar, Grubišno Polje, Virovitica, Našice, Đakovo, Osijek, Tenja, Dalj, Ovčara, Vukovar, Bogdanovci, spomen obilježje Blagu Zadri, četvrtak, Marinci,Vinkovci, Županja, Orašje, Slavonski Brod, Pleternica, Slavonska Požega, Nova Gradiška, Okučani, Lipik, a u Spolit će se vratiti putom Pakrac, Novska, Kutina, Sisak, Petrinja, Udbina, Knin.

Iz kategorije: Vijesti