Datum objave: 19. Siječanj 2024

MEET UP U TROKUTU / Harald Nandke održao predavanje o postupcima etičkog hakiranja

Diana Ferić
Diana Ferić

Harald Nandke, vrhunski stručnjak za računalnu sigurnost i član Hrvatskog instituta za kibernetičku sigurnost bio je gost prvog ovogdišnjeg IT Meet up-a u Centru za edukacije i poduzetništvo Trokut, a tema je bila računalna sigurnost. Održao je predavanje o opasnostima koje nam prijete u kibernetičkom okruženju, te kako se svakodnevno ti problemi rješavaju.

U uvodnom dijelu posjetitelji su mogli čuti više o samim fazama testiranja računalnih sustava s naglaskom na web i mobilne aplikacije.Iako se možda čini kao oksimoron, etičkohakiranje je stvarno i postoji u svijetu. Ako je “regularno” hakiranje probijanje sigurnosne zaštite bez dopuštenja vlasnika, onda je etičko hakiranje probijanje sigurnosne zaštite s dopuštenjem vlasnika

Objasnio je i koncept natjecanja Capture the flag u kojem su sudjelovali svi prisutni, a najbolji je osvojio i vrijednu nagradu od strane Trokuta.

Razina težine radionice bila je prilagođena početnicima u domeni kibernetičke sigurnosti, a u sat vremena sudionici radionice pokušali su pronaći maksimalan broj flagova.

Trokut je s današnjim interaktivnim predavanjem najavio još jednu odličnu sezonu događaja u kojoj ćemo imati priliku poslušati aktualne teme, a više informacija potražite na https://www.trokut.eu/ ili na društvenim mrežama Trokuta”, kažu u tom centru za nove tehnologije.

 

 

Iz kategorije: Vijesti