Datum objave: 17. Siječanj 2024

POČELO RUŠENJE / Vlasnik prema Rješenju inspekcije uklanja bespravni kamp u Murteru

Diana Ferić
Diana Ferić

Počelo je rušenje bespravnih kampova na Murteru.Iz Državnog inspektorata potvrđuju nam da se ruši po njihovu rješenju,

Kamp s pogledom na more, samo stotinjak metara od plaže Podvrške na Murteru, vlasnik uklanja o svom trošku.

No Dnevniku Nove TV javili su se predstavnici jedne slovenske tvrtke koji tvrde da su u cijeloj priči prevareni i oni i stranci koji su, kažu, stvarni vlasnici kućica.

U toj aferi je osumnjičen poduzetnik Zoran Pripuz, koji je zbog toga bio u istražnom zatvoru u Splitu, iz kojega je pušten u listopadu 2023. godine. Kasnije su na slobodu pušteni i bivša službenica za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Neda Livljanić te poduzetnik Darijo Filipi. 

Bivša službenica Livljanić osumnjičena je, inače, za izdavanje nezakonitih rješenja za kampove, na što su je poticali Pripuz i Filipi kako bi im se omogućilo pružanje ugostiteljskih usluga u ilegalnim kampovima na Murteru.

Poduzetnici, prema sumnjama USKOK-a, nisu ispunjavali uvjete niti su imali dokumentaciju za pružanje usluga. Istragom su obuhvaćeni i Boris Kulušić te Eduard Maržić, no za njih tužiteljstvo nije tražilo istražni zatvor. Na ispitivanju u splitskom USKOK-u, koje je uslijedilo nakon prošlotjednog uhićenja, pretresa i prikupljanja drugih dokaza, Livljanić se branila šutnjom, dok su ostali negirali krivnju.

Iz kategorije: Vijesti