Datum objave: 10. Siječanj 2024

IN MEMORIAM / Umro je Robert Greenwood koji je kao član kazališno-plesne grupe Sun Ergosa neizmjerno zadužio Šibenik i Hrvatsku u Domovinskom ratu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U 85. godini preminuo je Robert Greenwood glumac pantomimičar i plesač koji je u paru s Daneom Lubkeom tvorio slavnu kazališno-plesnu skupinu Sun Ergos koja je neizmjerno zadužila Šibenik i Hrvatsku. Greenwood i Lubke tijekom Domovinskog rata, u najtežim danima stradanja Šibenika i borbe Hrvatske za slobodu i neovisnost, dolazili su Međunarodni dječji festival, davali predstave za djecu po skloništima, plesali i pjevali za djecu prognanike i duboko vjerovali u pravednost borbe za slobodu i pobjedu Hrvatske nad velikosrpskim agresorom.
Rober Greenwood zaslužio je časnu titulu hrvatskog branitelja, branitelja Hrvatske i počasnog građanina Šibenika. On i njegov partner Dane Lubke cijelom su svijetu otkrivali što se događa u Hrvatskoj, tko je žrtva, a tko agresor te ne misleći na osobnu sigurnost i vlastite živote, dali neprocjenjivo vrijedni doprinos opstojnosti šibenskog Međunarodnog dječjeg festivala, ali i samog Šibenika te posebno Hrvatske.

Iz kategorije: Vijesti