Datum objave: 22. Prosinac 2023

TRADICIJA / Članovi Udruženja obrtnika Šibenik skuhali o svom trošku 1000 porcija bakalara za Šibenčane i korisnike Caritasovih kuhinja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Udruženje obrtnika Šibenik i ove su godine uoči Božića građanima i gostima Šibenika tradicionalno pripremili besplatne porcije bakalara kako bi pridonijeli blagdanskom ozračju u staroj gradskoj jezgri., a planuo je u dvadesetak minuta. Kuhali su ga i dijelili  članovi Udruženja obrtnika Šibenik te Danijel Mileta i Paško Rakić iz gradske uprave. 

 

Pripremali su ga u mega tavi pokraj zgrade šibenskog kazališta, a nisu izostale ni fritule šibenskih obrtnika i kuhano vino.

Ove godine smo uzeli najkvalitetniji krumpir i bakalar koji se danas može naći na tržištu. Bakalar je vakumirani prešani. Spremili smo ga na brudet i to 70 kilograma i 200 kilograma krumpira. Tradicionalno smo tim namirnicama donirali Pučke kuhinje Caritasa u Šibeniku i Kninu. Pripremili smo više od tisuću porcija bakalara”, kazao je Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Iz kategorije: Vijesti