Datum objave: 21. Prosinac 2023

NISMO BAŠ ZADIVLJENI / Tek je nekolicinu poduzetnika u središtu Šibenika potaknuo "Božićni medenjak" da se potrude urediti izloge

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Malo je poduzetnika i vlasnika poslovnih prostora u povijesnoj jezgri Šibenika inspirirao poziv na natjecanje za Božićni medenjak koje je i ove godine organizirala   šibenska Turistička zajednica kako bi se potrudili i ukrasili svoje izloge i tako pridonijeli blagdanskoj atmosferi  u središtu Šibenika. Sve prijavljene sutra će obići posebno povjerenstvo i izabrati najljepše izloge. Najljepši božićni izlog osvojit će Zlatnog medenjaka i novčanu nagradu u vrijednosti od 200 eura; druga će nagrada dobitniku osigurati 150 eura, a Brončani medenjak, odnosno nagradu u iznosu od 100 eura.

Obišli smo danas Kalelargu, Dobrić  i Masnu ulicu. Dosta je poslovnih prostora koji su ili zatvoreni ili napušteni.  Samo je nekoliko izloga zaslužilo prijavu na taj natječaj i nagradu. Ima izloga bez ikakvih blagdanskih ukrasa, u dosta njih je stavljeno samo nekoliko božićnih kuglicai umjetnik borovih grana, u nekima su malo ljepši ukrasi i aranžmani, ali bez osobitog pečata vlasnika.

Od onih koje smo obišli treba istaknuti decentno ukrašen izlog i ulaz u butik nakita Deni design, izlog frizerskog salona „Biserka” koji je osobno uredila vlasnica Biserka Blaće te izlog Vintage Love butika, Maše Štrbinić Šunjić koja se zaista potrudila i upotrijebila uglavnom samo ekološke materijale i prirodne ukrase.

Klasično, s jaslicama i borićem ukrašen je izlog Civitas Sacra centra.

Iz kategorije: Vijesti