Datum objave: 17. Prosinac 2023

FRITULADA 2023 / Pobijedila ekipa "Solea", "Golubice" iz Vinoplod Vinarije druge, šibenske kolašice osvojile treće mjesto

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ekipa „Solea“ u kojoj su bile djelatnice Amadrie Šibenik pobjednice su ovogodišnje tradicionalne Fritulade, jednog od najprepoznatljiviji brendova šibenske Adventure.One su pripremile najljepše, najukusnije i najmekše fritule po ocijeni žirija. Drugo mjesto osvojile su „Golubice“ koje su činile zaposlenice Vinoplod Vinarije, sponzora Fritulade koji je osigurao nagrade za prve tri ekipe. Treće su bile „Kolo od sreće“, šibenske kolašice.

Sudjelovalo je 11 ekipa, među njima „Grandece od cukra“, instrumentarke Odjela kirurgije šibenske bolnice pod nazivom „“Svila na iglama“, „Purgerice“, „Osvetnice“, „Nakićke, „Affidea Vita“, „Lost in park“ , ekipa koju su činile zaposlenice gradske uprave, potom ekipa HTV studija Šibenik pod nazivom „Prve s razlogom“. Natjecanje je počelo u 19 sati, a ekipe su imale čak 90 minuta za pripremu fritula. Park je u dijelu u koje se natjecanje održavalo bio prepun, a osim u fritulama uživalo se i u dobroj plesnoj glazbi kojoj nije odolio ni šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta, član žirija za izbor najbolje fritule. Inače, članice svih ekipa, bez obzira na plasman, na pozornicu su izlazile vesele i rasplesane. 

Fritulada se veže uz tradiciju slavljenja Proslave ili Osmina 17. prosinca. Riječ je o stoljetnom običaju koji ponoćnom zvonjavom sa svih crkvenih zvonika u Šibenika najavljuje početak predbožićnog tjedna. U Šibeniku se taj običaj njeguje duže od pet stoljeća! Tradicionalno su se baš na Proslavu ili Osmine u šibenskim kućama prvi put u godini pripremale fritule.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: