Datum objave: 05. Prosinac 2023

JOŠ SAMO DVA DANA / Prijave za Frituladu na Adventuri primaju se 7. 12., sudjelovati može samo 10 ekipa

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionalna Fritulada, natjecanje bez kojeg više ni ne možemo zamisliti Adventuru, bit će održana u Perivoju Roberta Visianija u nedjelju 17. prosinca, a prijave za to omiljeno blagdansko nadmetanje otvorene su od četvrtka 7. prosinca. Ove je zime Fritulada powered by Vinoplod Šibenik, iz čijeg pogona stižu jako lijepe nagrade za tri najbolje ekipe!

U lovu na prestižnu gastronomsku nagradu 'Zlatna fritula' sudjelovat će 10 ekipa, a nagradu će ponijeti tim koji pripremi najljepše, najukusnije i najmekše fritule! Prijaviti se može baš svatko, a broj natjecatelja u timovima ovog zabavnog gurmanskog natjecanja nije ograničen. Svim sudionicima su osigurane osnovne namirnice za pripremu slasnih loptica, plamenik i radni stol, a natjecatelji sami nose svoje tajne sastojke, kao i pribor za friganje fritulica. Prijaviti se možete popunjavanjem obrasca na web stranici Adventure od četvrtka ujutro.

- Budite brzi i efikasni jer će slastičarske snage odmjeriti deset ekipa čije prijave budu prve zaprimljene! Njih ćemo povratno obavijestiti o sudjelovanju, a drugima želimo više sreće u Frituladi sljedeće godine. Prijave su i službeno otvorene od četvrtka, 7. prosinca od 9 sati ujutro. Ranije zaprimljene prijave neće se razmatrati – poručuju iz organizacije Fritulade.

Koji je tim spremio najukusnije fritule odlučit će stručni žiri, a sponzor natjecanja, Vinoplod Vinarija Šibenik nagradit će prve tri ekipe lijepim poklonima za pravo blagdansko nazdravljanje! U vrećicama će se tako naći boce kvalitetnog i vrhunskoga Babića, Debita i travarice šibenske Vinarije kao dodatni motiv za pripremanje najboljih fritula!

Fritulada se veže uz tradiciju slavljenja Proslave ili Osmina 17. prosinca. Riječ je o stoljetnom običaju koji ponoćnom zvonjavom sa svih crkvenih zvonika u Šibenika najavljuje početak predbožićnog tjedna. U Šibeniku se taj običaj njeguje duže od pet stoljeća! Tradicionalno su se baš na Proslavu ili Osmine u šibenskim kućama prvi put u godini pripremale fritule.

Sve novosti vezane za Frituladu i program Adventure pratite na Facebook i Instagram stranicama Adventure, kao i na službenim web stranicama.

Iz kategorije: Vijesti