Datum objave: 23. Studeni 2023

MORE THAN BEAUTY / Promoviran novi turistički promidžbeni film Šibensko - kninske županije

Diana Ferić
Diana Ferić
Šibensko – kninska županija dobila je novi promidžbeni turistički film „More Than Beauty” producent i scenarist kojeg je Igor Šišara, a snimatelj, redatelj i direktor fotografije je Branko Drakulić. Naručitelj, Turistička zajednica Šibensko – kninske županije promovirala je taj film danas u Kući umjetnosti Arsen, a na promociji su bili i šibenski glumci Franka Klarić i Bojan Brajčić koji se pojavljuju u filmu kao turisti koji uživaju u ljepotama  Šibensko – kninske županije.
 
Goste promocije pozdravili su Krešimir Šakić, direktor županijske turističke zajednice, župan  Marko Jelić kao njezin predsjednik te producent Igor Šišara koji je istaknuo da će film funkcionirati kao vizualna kulisa na sajmovima, ali da će zahvaljujući društvenim mrežama bit dostupan i krajnjim korisnicima. Istaknuo je kako su imali težak zadatak sve prirodne ljepote i druge atrakcije Šibensko – kninske županije u samo 4 minute, a snimili su 9 sati filma.  
Krešimir Šakić je pohvalio ekipu koja je napravila film, a župan Jelić je istaknuo sve prednosti Šibensko – kninske županije koja ima rijeku Krku kao kičmu, dakle ima zdravu vodu, povoljnu limu i dobre ljude. Na kraju su se predstavili  glavni akteri u nastanku filma. Redatelj Drakulić koji iza sebe ima niz promidžbenih turističkih filmova i spotova istaknuo je kako malo ljudi poznaje sve ljepote Šibensko  kninse žuanije koja je za njega po njima prva u Hrvatskoj. 
 
U filmu su prikazane ljepote kako brojnih morskih plaža, uvala i otoka jedinstvenih Kornata, tako i zaleđa određenog planinom Dinarom i rijekom Krkom.
Uvažavajući interese modernih turista za različitim sadržajima i otkrivanjem nečeg njima novog, prikazana je i bogata kulturna tradicija koja seže od vremena Ilira i Rimljana, preko srednjeg vijeka i brojnih utvrda te UNESCO-vih zaštićenih spomenika kulture, tvrđave Sv. Nikole i katedrale Sv. Jakova. Sastavni dio tradicije je nesumnjivo i gastronomija. I upravo je u tom dijelu eno i gastro ponuda u zadnjih nekoliko godina doživjela uzlet  o kojem svjedoči i film.
Često izrečene tvrdnje da „..u našem turizmu nedostaju različite outdoor aktivnosti i zabavni sadržaji“, vrlo živopisno i dopadljivo opovrgava film prikazujući brojne sportske, zabavne i adrenalinske sadržaje i programe koje su u turističkoj ponudi Šibensko – kninske županije.
Prikazana sui tri kraća jednominutna tematska filma: „More than sea, sailing and sun „, „More than heritage, delicious food and fine wine“ i „More than sports, adrenaline and fun“ koji promoviraju te specifične turističke proizvode.
Sadržaj i radnja filma pokazuju da turisti u Šibensko – kninskoj županiji mogu doživjeti  više od očekivanog i to je vrlo duhovito naglašeno porukom. „More than expectation – jump into your vacation”
 

Film je  moguće pogledati na službenoj stranici TZ Šibensko kninske županije  Video - Turistička zajednica Šibensko kninske županije (dalmatiasibenik.hr)

Iz kategorije: Vijesti