Datum objave: 18. Studeni 2023

DAN SJEĆANJA / Šibenik se svijećama i porukama mira, nade i ljubavi sjeća Vukovara i Škabrnje i svih žrtava velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, na Trgu palih branitelja Domovinskog rata učenici gradskih osnovnih škola zajedno s predstavnicima Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije zapalili su svijeće. Tom prigodom recitala s porukama mira, nade i ljubavi izveli su učenici Osnovne škole Juraj Šižgorić.
Prisutnima su se obratili gradonačelnik Željko Burić i župan Marko Jelić te istaknuli da žrtva koju su za našu slobodu podnijeli Vukovar i Škabrnja 1991. godine ne smije biti zaboravljena. Ovim simboličnim činom svima njima, kako je rečeno, iskazujemo duboko poštovanje i zahvalnost.
-Dostojanstveno i s dubokim pijetetom prisjećamo se svih žrtava Domovinskog rata, a osobito žrtva i stradanja herojskih branitelja i civila Vukovara i Škabrnje. Njihova je žrtva otvorila put  slobode i pobjede u Domovinskom ratu. Stoga, nastojmo ne zaboraviti hrabre ljude koji su dali svoj život za slobodnu Hrvatsku i budimo dostojni njihove žrtve - poručio je gradonačelnik Burić.
U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, lampioni su zapaljeni i u Vukovarskoj ulici u Šibeniku,
a u crkvi Gospe van grada te brojnim drugim šibenskim crkvama služena je misa zadušnica za žrtve Vukovara i Škabrnj te sve žrtve Domovinskog rata

Iz kategorije: Vijesti