Datum objave: 25. Listopad 2023

Župa  sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu prikuplja pomoći za misiju u Zambiji koja je sagradila desetke crkava, bolnica i škola te omogućili školovanje tisućama zambijske djece

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Povodom Svjetskog dana misija župa  sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu pokrenula je akciju prikupljanja pomoći misiji u Zambiji koje od 1983. godine vodi don Boris Dabo. Cilj akcije je da se svakog dana ubaci 1 euro u misijsku kutijicu za pomoć gladnoj djeci u Africi, te da se izmoli Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za misiju i misionare.  Akcija završava na 3. nedjelju došašća 17. prosinca, a njen moto glasi: Žar u srcu, noge na putu.
Uz evangelizatorski rad
misija je u Zambiji sagradila desetke crkava, bolnica i škola te omogućili školovanje tisućama zambijske djece. Misija je odgojila i osposobio veliki broj župnih animatora kojima omogućava steći učiteljsku diplomu. Djecu ne ostavlja nakon završene osnovne škole, nego im pomaže pohađati i srednjoškolsko obrazovanje. U sve tri misije. Don Boris Dabo vodi brigu o tri misije Njoko, Nawinda i Maziba te stipendira više od 300 djece. Trenutno gradi crkvu i bolnicu na području misije Maziba i priprema gradnju učeničkog doma za 50 dječaka i 50 djevojčica. 
Misjski dan u župi  sv. Ante svečano je obilježen dječjom svetom misom, a liturgiju je pjesmom i recitalom uveličao dječji zbor ”Ljiljani”, Župnik fra Mario Radman je djeci približio život i rad misionara u dalekim krajevima kroz misijsku krunicu. Nakon mise vjernici su uzimali imena misionara za koje će moliti i kupovali misijske krunice, narukvice i kutijice u koje će skupljati novčanu pomoć za misije za Zambiji.

 

Iz kategorije: Vijesti