Datum objave: 21. Listopad 2023

UMREŽAVANJE/ Poslovne žene sa šibenskog i kninskog područja družile se i međusobno osnaživale u Kijevu

Diana Ferić
Diana Ferić

Još jedan zanimljiv susret poslovnih žena sa šibenskog i kninskog područja, ovog puta u Kijevu, organizirala je Udruga poslovnih žena Krug Šibenik. Iskorišten je za razmjenu poslovnih iskustava, edukaciju i osnaživanje žena, ali i promociju kijevskog kraja i njegove prirodne i kulturne baštine.

Tako su u prvom djelu tog susreta domaćin poslovnim ženama bile članice Udruge Kolarice koje u izradi suvenira i promociji narodne nošnje ulažu i puno poslovnog duha i inovativnosti. Tu su udrugu osnovali mladi Kijevljani koji su se brzo umorili pa su njezinu djelatnost oživjele kijevske umirovljenice. One danas izrađuju narodne nošnje, ali i mnoge druge predmete poput nakita i suvenire na koje apliciraju motive iz narodne nošnje.

Predsjednica te udruge Šima Barić je poslovnim ženama demonstrirala i tkanje na tkalačkom stanu u čemu su se okušale i neke od gošći.

 

Budući da je smisao tih susreta edukacija i osnaživanje poslovnih žena održana je i radionica predstavnica Centra Sapientia iz Šibenika koji vodi Martina Nevešćanin 
Riječ je o centru za individualno, partnersko i obiteljsko savjetovanje, psihološku dijagnostike i terapiju igrom za djecu u dobi od 3 do 12 godina.Centar „Sapientia” kojeg vode visoko obrazovani stručnjaci, osnovan je s ciljem pomaganja zajednici, djeci, mladima i odraslima u postizanju, njezi i održavanju mentalnog zdravlja. „Sapientia” u planu ima i provođenje grupnih programa za djecu, mlade i roditelje te edukacije za stručnjake.

Na svojoj vrlo inspirativnoj radionici Martina Neveščanin uputila je poslovne žene u to kako se u svakodnevnom životu nositi s brojnim obvezama i odgovornostima,a istodobno je „izgorjeti” i kako, kako ona kaže, biti nježan prema sebi i utvrditi granice u odnosima prema drugim ljudima od članova obitelji do poslovnih partnera kako u svemu žene ne bi izgubile sebe, svoje želje i užitke.

Susret je završio u Cvitkovim dvorima uz promociju vina vlasnika Cvitka Teskere, Kijevljana koji je u životu radio puno toga od novinarstva i vođenja radija Velike Gorice, do osnivanja punionice vode te nakon toga vinarije i kamenih kuća Cvitkovi dvori u kojima se bavi turizmom, a koji je susret s polovnim ženama oplemenio i čitanjem poezije

„Ovo je treći susret poslovnih žena iz Šibenika i Knina koji organizira Udruga Krug Šibenik. Nakon Radučića i Knina red je došao na Kijevo. Podno Parka prirode Dinara vidjele smo i čule inspirativne priče dijela mještana Kijeva koji se trude svojim uslugama doprinijeti razvoju svoga kraja.Cilj ovakvih susreta je jačanje mreže poslovnih žena i pružanje  međusobne podrške kako bi se kao žene osnažile za ostvarivanje svoje poslovne ideje i vizije.  Dobrobit povezivanja i osnaživanja imaju, kako žene koje već jesu poduzetnice, tako i one koje se na taj korak tek odlučuju. Ovaj se susret podržala Općina Kijevo kojoj ovim putem zahvaljujem, Krug nastavlja s osmišljavanjem i organiziranjem daljnjih susreta", kaže Anita Ercegovac, predsjednica udruge poslovnih žena Krug Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti