Datum objave: 27. Rujan 2023

STIGLA U PRAVI ČAS / Brzom brodicom koja je nedavno predana u Malom Lošinju spašen život malog pacijenta

Diana Ferić
Diana Ferić

Još jedno malo djete spašeno je zahvaljujući brzoj brodici za hitne medicinske prijevoze, ovog puta onoj koja je prije nekoliko dana predana Lučkoj kapetaniji u Malom Lošinju. Njome je jutroa uspješno prevezeno bolesno malo djete u Rijeku.

Kapetan ispostave Mali Lošinj od dežurne doktorice Hitne medicine je zaprimio jutros u 10.08 sati poziv prilikom kojeg je zatražen hitan medicinski prijevoz malog djeteta iz luke Mali Lošinj do Rijeke kao najbrža alternativa.

U brzoj koordinaciji posada Lučke ispostave Mali Lošinj, isplovila je s malenim pacijentom i njegovom majkom u liječničkoj pratnji u 10.21 sati, a nakon putovanja u trajanju od nešto više od sat vremena, u 11:45 brodica je pristala u luku Rijeka - Porto Baroš. Po dolasku malenog pacijenta je preuzela liječnička ekipa s kojom su odmah krenuli prema dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci.

To je sedamnaseta hitna medicinska intervencija u kojoj su sudjelovale brze brodice otkako je prva prošlog proljeća predana Lučkoj kapetaniji u Dubrovniku.

Riječ je o projektu koji zajednički provode Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo zdravstva te Hrvatski zavod za hitnu medicinu. Ukupna vrijednost projekta je 10,1 milijuna eura, osiguranih iz europskih sredstava i državnog proračuna, a do sada su brodice isporučene u Zadru, Dubrovniku, Rabu i Malom Lošinju dok su preostale dvije planirane u Šibeniku i Supetru. Ponosni na uspješne intervencije brzih brodica za hitne medicinske intervencije su i u Iskra brodogradilištu Šibenik koje ih je izgradilo, a one su u potpunosti rezultat hrvatske pameti.

Iz kategorije: Vijesti