Datum objave: 11. Rujan 2023

GOSPA VELIKOG HRVATSKOG ZAVJETA: Tko se oslanja na temelje koji su satkani od predaka, zna kakva će mu biti budućnost.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Blagdan Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta proslavljen je u nedjelju u Biskupiji kod Knina, jednom od četiri marijanska svetišta Šibenske biskupije. Svečano misno slavlje i procesiju s Marijinim pralikom predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Ovogodišnja proslava u Biskupiji bila je ujedno i hodočašće molitvenih udruga i pokreta koje je organizirano u Godini zahvalnosti prigodom  obilježavanja 725. godišnjice od osnutka Šibenske biskupije.
U homiliji biskup Rogić kazao je kako ovogodišnje  okupljanje u Biskupiji, o 725. godišnjici uspostave Šibenske biskupije poziva nas gledati povijest, minula vremena, godine, desetljeća i stoljeća očima vjere prepoznajući tragove Božjeg djelovanja, prisutnosti, udijeljenih milosti kroz događaje i preko ljudi koji su bili dio Božjega plana. Naglasio je kako vjernici Šibenske biskupije žele zahvaliti Bogu za sve primljene darove, milosti, prevladane nevolje, ostvarene planove, za opstojnost u vjeri kroz sva ta stoljeća, te da žele nastaviti graditi zajedništvo vjere današnjih generacija naše Šibenske biskupije. Neka ova Godina zahvalnosti svakoga potakne na rast u vjeri i zahvalnosti, na prepoznavanje darova Božjih u našim životima, u povijesti našega Hrvatskog naroda, u našoj Šibenskoj biskupiji, rekao je.
Župnik i gvardijan u Kninu fra Josip Gotovac kazao je kako je Gospin pralik simbol hrvatske povijesti, vjere i zajedništva: -Ovaj dan je za nas značajan jer nas veže s našom prošlosti i daje nam snagu za budućnost. Čovjek koji se oslanja na temelje koji su satkani od predaka, zna kakva će mu biti budućnost.

Iz kategorije: Vijesti