Datum objave: 16. Kolovoz 2023

GOSPODARSTVO / Najuspješnije proizvodno poduzeće u Šibensko – kninskoj županiji je „Knauf” s prihodom od 456 milijuna kuna i 79,3 milijuna kuna dobiti

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Najuspješnije proizvodno i općenito najuspješnije poduzeće u Šibensko – kninskoj županiji je tvrtka „Knauf” iz Uzdolja kod Drniša. To je poduzeće prošle godine ostvarilo ukupni prihod od 456 milijuna kuna i zavidnu dobit od 79,3 milijuna kuna (obračun je rađen prije uvođenja eura u Hrvatsku) . „Knauf” ima 113 radnika, a ukupni prihod je u 2022. godini u odnosu na prethodnu 2021. godinu povećao za čak 80 milijuna kuna. Drugo najuspješnije proizvodno poduzeće u Šibensko – kninskoj županiji je Impol TLM u ukupnom je poretku najuspješnijih poduzetnika na 3. mjestu, a Iskra brodogradilište Šibenik je na 6. mjestu dok su na 7. i 9. mjestu Zagreb montaža – Vikom i Tvornica aluminija Ivanal.
Među prvih deset najuspješnijih dvije su trgovačke tvrtke; Jolly Auto Line i „Djelo” te jedna tvrtka iz uslužnih djelatnosti – „Solaris” d.d.
Jolly Auto Line koji ima 129 zaposlenika ostvario je 2022. godine ukupni prihod od 445 milijuna kuna, a domaći trgovački lanac „Djelo” 305 milijuna kunaa. „Djelo” zaslužuje posebnu pažnju jer je to lokalno poduzeće uz „Solaris” i Impol-TLM jedan od tri najveća poslodavca u Šibensko – kninskoj županiji.
Među vodećim tvrtkama u Šibensko – kninskoj županiji je i jedno javno poduzeće. Riječ je o poduzeću „Vodovod i odvodnja” koje je s prihodom od 124 milijuna kula zauzelo visoko 8. mjesto među najuspješnijim poduzetnicima.

Iz kategorije: Vijesti