Datum objave: 10. Kolovoz 2023

Posjetitelji jednog šibenskog kafića prijavili muškarca policiji da je pedofil, objavili i njegovu fotku, ali policija nije pronašla ništa inkriminirajuće

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani su prije dva dana, u večernjim satima prijavili muškarca srednjih  godina kao potencijalnog pedofila. On je, kako su dojavili policiji, cijelo popodne proveo u kafiću jednog trgovačkog centra fotografirajući malu djecu. Taj je muškarac, kako su kazali, s purgerskim naglaskom, priveden, ali policija nije pronašla ništa inkriminirajuće. Policiju je, navodno, zvala konobarica.

„ Policija je 8. kolovoza u večernjim satima dobila dojavu. Policijski službenici su odmah izišli na mjesto događaja i utvrdili osobu koja je prijavljena, ali provedenim izvidima nisu utvrđeni elementi prekršaja ili kaznenog djela”, kazao nam je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave Šibensko – kninske.

No na društvenim mrežama već je istog dana objavljena priča pa čak i njegova fotografija.
 
„Još sam pod dojmom i uznemirena. Predvečer sam sa ćeri i unukom bila u Kauflanda na kavi. Tip iza nas za drugim stolom, imao je purgerski naglasak, je pita jeli curica ili dečko. Čer odgovori dečko,ne sumnjajući niti malo u namjere osobe. On odgovara : Pa ovako kad gledaš moglo bi biti i curica i dečko. Nastavljamo mi piti kavu, i u jednom trenu moja ćer vidi kako on slikaje njenog malog. Sva uznemirena ,a ja leđima okrenuta nisam vidila. Kasnije je i nju slika i ja vidim da mi je ćer sve više uznemirena. Uzimam dite i ulazim u kafić. Konobarica izlazi i govori mu da je slika dite i da zašto to radi . On govori da je to cool. Nakon toga ,konobarica ulazi u kafić i zove policiju. Dakle taj je tip cilo popodne proveja u Kauflanda , i slikava dicu. I od turista i našu. Čer mi se na kraju rasplakala od straha. Došla je policija al je on prije napustija Kaufland. U razgovoru sa policijom smo doznali da znaju di se nalazi i da ne brinemo. Zašto ovo pišem. Pripazite, ako išta primijetite prijavite. Grozna vrimena”, prepričala je jedna Šibenčanka svoje iskustvo.
Nakon toga  je uslijedila salva osuda na Facebooku. Osvještenost građana i njihova poduzetnost u pogledu razotkrivanja pedofila je itekako potrebna, ali ne i objava fotografije dok se ne potvrdi da je zaista riječ o takvim osobama jer to može izazvati neosnovane hajke protiv nedužnih ljudi. 
 
Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: