Datum objave: 05. Kolovoz 2023

SKEJO PROFITIRAO/ Fotografija uplakanog specijalca Ostojića koji je morao zaustaviti HOS -ovce širi se društvenim mrežama

Diana Ferić
Diana Ferić

Proslavu 28. godišnjice  VRO Oluje zasjenio je incident koji se dogodio na policijskom  punktu kod Biskupije, ali  ne zbog toga što  specijalni policajci nisu dopustili skupini  HOS– ovaca na čelu s Markom Skejom da prođu pravcem koji nije dopušten na putu prema Kninu i proslavi te obljetnice. Skejo već godinama proizvodi incidente sa svojim „Za dom spremni!”. Ovog puta je sve to dobilo  drukčiji značaj zbog  specijalnog policajca Ostojića iz Šibenika koji je zaplakao nakon što je morao priopćiti Skeji, ratnom zapovjedniku 9, bojna HOS -a koja se proslavila u mnogim bitkama u Domovinskom ratu da tim putem ne može u Knin. 

Emocije ljudi zbogtoga događaja  su podijeljene. Mnogi osuđuju taj  potez policije iako je nekoliko dana ranije bilo objavljenu kojim rutama se može ući  Knin što znači da su to trebali poštovati i Skejo i njegova družina i da ih je policija s pravom privela. 

S druge strane su emocije i plač policajca Ostojića koji mora zaustaviti Skeju, provjerenog ratnika na ulazu u Knin i na proslavu oslobođenja tog grada kojem   je pridonio i za koju je imao pozivnicu.  Ostojić  je tu ipak pokazao slabost kao specijalac, ali emociju kao čovjek. Većina puka je uz njega iako je  njegova zadaća da bude upravo oslobođen emocija, hladan. Njegova reakcija znak da nešto u ovoj državi nije u redu , a pogotovo s načinom obilježavanja godišnjice  VRO Oluja koje zaista služi kao poligon za nadmetanje aktualnim državnim dužnosnicima  što nema veze s  smislom obilježavanja tog datuma i događaja. 

 

Objavljeno ranije

PU Šibensko – kninska objavila je  priopćenje o postupanju policijskih službenika prema više osoba. Iako se to ne navodi izrijekom, jasno je da je riječ o HOS-ovcima, koji su u subotu ujutro zaustavljeni na prilazima Kninu.

U 7,58 sati na križanju državne ceste D-33 s cestom koja vodi u mjesto Biskupija, na postavljenom prometnom punktu gdje policijski službenici reguliraju promet prema gradu Kninu radi nesmetanog odvijanja proslave VRO Oluja, zaustavljena je kolona vozila koja je htjela nastaviti put prema Kninu tim pravcem umjesto alternativnim preko mjesta Biskupija, a koje pravce je policija i ranije najavila u javnosti.

Prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, a nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33.

Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja osobe su dovedene u prostore policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje.‘- navodi se u priopćenju PU Šibensko – kninske.

FOTO: Facebook

 
Iz kategorije: Vijesti