Datum objave: 17. Srpanj 2023

OBRAČUNI U CESTAMA ŠIBENIK / Direktor prijavio da mu je radnik slomio dva rebra, snimljen kako dan poslije šeće gradom

Diana Ferić
Diana Ferić

Direktor Cesta Šibenik Robert Miljković kojeg je u je u petak fizički napao jedan djelatnik te tvrtke u njegovom prijavio je da su mu tom prilikom slomljena dva rebra, a radnici su danas cijelu tvrtku oblijepili fotografijama na kojima direktor šeta po Šibeniku – đir po gradu s dva slomljena rebra – napisali su iznad fotografije tako da se nakon štrajka obračun nastavlja drugim sredstvima.

Miljković je danas za Šibenik In ispričao kako je u petak na sastanak pozvao sindikalnog povjerenika i člana Nadzornog odbora, a još dvojica radnika došla su nepozvana.

Obavijestio sam ih da će trošak štrajka, odnosno trošak plaća za vrijeme provedeno u štrajku, platiti Sindikat prometa i veza Hrvatske. Sindikat ima fond upravo za takve troškove i to je njihove obveza. Nakon toga me jedan od njih izvrijeđao, a drugi je bacio stol na mene, slomio mi dva rebra i potpuno rasturio kancelariju.Do 10 ujutro je, kaže, bio u bolnici, oko 11 je dao izjavu na policiji”.

U subotu su dvojica radnika privedeni. Jednoga je policija osumnjičila za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a drugi je prekršajno prijavljen za remećenje javnog reda i mira. Državno odvjetništvo je napadaču izdalo i mjeru zabrane komuniciranja s direktorom.

Miljković tvrdi da nije ni za što kriv i da sve radi po zakonu.

Iz kategorije: Vijesti