Datum objave: 06. Srpanj 2023

GORAN VIŠNJIĆ PROMOVIRA MDF / Zbog štrajka nema angažmana u Holywoodu pa dane krati u rodnom gradu

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski glumac s hollywoodskom karijerom Šibenčanin Goran Višnjić, posjetio je danas Međunarodni dječji festival. Otkrio je kako će ljeto provesti ležernije od očekivanog zbog štrajka Američkog saveza scenarista (WAG) koji je u tijeku pa nema posla za filmske djelatnike. Slobodno vrijeme Višnjić će s obitelji kratiti, među ostalim, i u rodnom Šibeniku. Uključio se u promociju program 63. Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik – Hrvatska u čijem je otvorenju kao dijete i sam sudjelovao uz legendarnog šibenskog glumca, Špiru Guberinu.

Nažalost, trenutačno je štrajk pisaca pa je doslovno cijela industrija stala. Ne događa se nigdje ništa što je pod WGA-om. I sad postoji šansa da i glumački sindikat krene u štrajk do kraja ovog tjedna ili idući pa nam slijedi razdoblje kad neće biti angažmana za nikog. I onda treba sam sebi reći „ok, treba to vrijeme iskoristiti jer nikad ne znaš što te čeka“. Već sutra mogu dobiti novi ugovor na dvije godine i ponovno se vraćamo u Los Angeles, a tek smo se preselili u Englesku“, otkrio je Višnjić koji je i prve glumačke korake napravio upravo na Međunarodnom dječjem festivalu koji upravo traje u Šibeniku.

Igrali smo na festivalu predstave poput „San ljetne noći“, sjećam se kao da je bilo jučer. Pa „Plava boja snijega“ kad sam zaspao na pozornici jer je predstava igrala kasno ovdje u HNK. Mogao bih pričati o dogodovštinama satima, sve su to lijepa sjećanja. Doslovno nema nijedne loše uspomene vezane za kazalište ili Festival“, prisjetio se Višnjić u druženju s malim festivalcima u Spomen sobi Ive Brešana. Upravo se Višnjić proslavio na kazališnim daskama među ostalim, i ulogom u Brešanovom komadu u „Hamlet u selu Mrduša Donja“.

U Šibenik će dolaziti i odlaziti cijelo ljeto s članovima obitelji. Požalio se na to da zbog  školskih obveza u Engleskoj, gdje se njegova obitelj preselila lani, djeca ne stignu na Festival pa ga ne mogu doživjeti s istom strašću kao što je on to mogao odrastajući u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: