Datum objave: 28. Lipanj 2023

SVESTRANA ŠIBENSKA ANESTEZIOLOGINJA/Danči Mihovilčević napisala edukativnu slikovnicu o pripremi djece za anesteziju

Diana Ferić
Diana Ferić

Svestrana šibenska liječnica, dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja, uži spec. intenzivne medicine  Danči Mihovilčević napisala je edukativnu slikovnicu o pripremi djece za anesteziju „Nešto ćeš lijepo sanjati“ koja će javnosti biti predstavljena sutra, u četvrtak, 29. lipnja u 19:00  u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić” u Šibeniku. Slikovnica je objavljenu u nakladi Hrvatskog liječničkog zbora – Podružnice Šibenik, a predstavit će je  autorica. 

Vođena svojim dugogodišnjim iskustvom kao anesteziolog, Danči Mihovilčević posvetila je veliku pažnju izradi ove slikovnice s ciljem da pomogne djeci i roditeljima u pripremi za situacije koje zahtijevaju odlazak u bolnicu, operacijski zahvat ili dijagnostički postupak u općoj anesteziji s obzirom na to da takvi trenuci mogu biti izrazito stresni kako za djecu, tako i za roditelje.
 „Važno je da djeca i roditelji budu informirani i pripremljeni na najbolji mogući način kako bi smanjili strah i tjeskobu koje mogu osjećati u takvim situacijama. Postavljanje pitanja i razgovor s liječnicima može pomoći roditeljima da se osjećaju opuštenije, što će u konačnici pomoći i djetetu. Također, igra s djecom i otvoreni razgovori mogu umanjiti strah i olakšati proces odlaska na anesteziju”, kaže autorica.
Danči Mihovilčević je i vrijedna kroničarka šibenskog zdravstva i šibenske bolnice, predsjednica Lige za borbu protiv raka u Šibeniku, a bavi se i umjetničkim radom. 
Iz kategorije: Vijesti