Datum objave: 20. Lipanj 2023

ŠIBENSKI BRANITELJI: Nastavljamo borbu protiv neistina o Domovinskom ratu kakve iznose general Ademi i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a ŠKŽ Ivica Bratić

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zajednica udruga šibenskih branitelja; Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Jastrebovi”, Šibenik, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske ogranak Rogoznica i Udruga 1.A satnija 113. brigade HV održala je danas u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Šibeniku konferenciji za novinar koja je održana danas na kojoj je najavila je nastavak borbe za obranu digniteta Domovinskog rata i hrvatskih branitelja te istine o Domovinskom ratu, bitci za Šibenik i ulozi šibenskih branitelja u obrani slobode i suvereniteta Republike Hrvatske.
-
Nastavljamo borbu protiv neistina o Domovinskom ratu kakve iznose general Rahim Ademi i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko – kninske županije Ivica Bratić. - kazali su Ivo Plenča predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Jastrebovi” i ratni načelnik Policijske uprave Šibenik Nikola Vukošić te naglasili da će šibenski branitelji nastavit će s raskrinkavanjem neistina koje u svojoj knjizi „Samo istina” iznosi general Rahim Aademi, ali i svih ostalih neistina i krivotvorina o Domovinskom ratu i obrani Hrvatske od velikosrpskog agresora kave su tvrdnje predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Šibensko- kninske županije Ivice Bratića o svojoj osobnoj ulozi u organizaciji obrane i obrani područja zaleđa Skradina i Šibenika tijekom 1990. i 1991. godine.
Plenča i Vukošić predočili su novinarima suštinu neistina o svojoj ulozi u pripremama za obranu, organizaciji obrane i Domovinskom ratu predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Šibensko – kninske županije Ivice Bratića te priložili dokumente koji osporavaju Bratićeve tvrdnje i izjave izravnih sudionika o kojima Bratić govori; Tvrtka Pašalića, Anđelka Sladića, Milana Maretića i Ivana Blaće. Hrvatskoj javnosti predočene su i video snimke izjava Ivice Bratića u kojima on, rečenio je na konferenciji za novinare, lažno i neistinito govori o svojoj ulozi u pripremama za obranu, organizaciji obrane.
-Naglašavano, - kazao je Nikola Vukošić, - da ne možemo i ne smijemo dozvoliti krivotvorenje istine o Domovinskom ratu i pripisivanje nepostojećih zasluga u obrani Domovine bilo kome. Naša borba nije uperena izravno ni protiv generala Ademija ni protiv Ivice Bratića nego protiv svih onih koji ne govore istinu o Dom
ovinskom ratu te krivotvore i preuveličavaju svoju ulogu o obrani Domovine. Tužno je da mi 30 godina nakon Domovinskog rata moramo od napada lažima i krivotvorinama braniti Domovinski rat i hrvatske branitelje i to u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj koju su oni stvarali na bojištu ne žaleći vlastite živote. Bitku za obranu istine o Domovinskom ratu protiv neistina, krivotvorina i laži započeli smo, kao što je poznato, nakon izlaska knjige generala Rahima Ademija „Samo istina”. Od tada do danas dali smo u javnost te poslali hrvatskim državnim institucijama, više od 30 objava u kojima argumentirano, vjerodostojnim podacima, činjenicama i svjedočenjima izravnih sudionika i zapovjednika postrojbi rušimo iznesene laži, neistine, krivotvorine i proizvoljna neutemeljena tumačenja. Pri tome nismo negirali, osporavali ni omalovažili ničiji stvarni osobni doprinos obrani Šibenika i obrani Domovine u Domovinskom ratu. Cilj naše borbe je da laži, krivotvorine, podvale i objede ne bude izvor istine o Domovinskom ratu i temelj za pisanje povijesti Domovinskog rata i borbe Hrvatske za slobodu i neovisnost.

Na početku koinferencije za novinare zajednica branitelkjskih udruga koja se bori za istinu o Domovinskom ratu ispričala se udruzi "Ruža hrvatska Žirje" koja je bila potpisana uz prvu objavu o Ivici Bratiću, a nije bila konzultirana o toj objavi. Istovremeno je pohvaljen predsjednik te udruge Željko Šižgorić za svoj snažni djelatni doprinos borbi protiv neistina generala Rahima Ademija iznesenih u njegovoj knjizi "Samo istina".

Konferenciji za novinare šibenskih branitelja koji se bore protiv neistina o Domovinskom ratu bio je nazočan i Goran Pauk, junak domovinskog rata sada na dužnosti voditelja Veteranskog centra u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti